Lumină de la PSS Lucian


Mii de caransebeşeni au venit să ia Lumină şi să primească vestea Învierii Domnului la noua Catedrală Episcopală din Centrul Civic al municipiului. Slujba Învierii a fost oficiată pe treptele noului lăcaş de cult, în prezenţa preoţilor de la toate parohiile din urbea de pe Timiş şi Sebeş. La miezul nopţii, credincioşii au primit Lumină, după care, potrivit tradiţiei, s-au deplasat în procesiune pe străzile centrale ale municipiului. La revenire, slujba a continuat, în încheiere PSS Lucian, Episcopul Caransebeşului, ţinând un cuvânt de învăţătură. (L. Dinu)

,,Veniţi să luaţi lumină!”, sunt cuvintele pe care le-a rostit Episcopul Caransebeşului, PSS Lucian, pentru mii de caransebeşeni care au venit la noua Catedrală Episcopală din Centrul Civic să primească vestea Învierii Domnului şi a triumfului vieţii asupra morţii.

Slujba Învierii a fost oficiată pe treptele noului lăcaş de cult, în prezenţa preoţilor de la toate parohiile din urbea de pe Timiş şi Sebeş, acest fapt reprezentând unitatea frăţească şi duhovnicească. La miezul nopţii, credincioşii au primit lumină, după care s-au deplasat în procesiune pe străzile centrale ale municipiului, potrivit tradiţiei. La întoarcerea pe esplanada din faţa noii Catedrale Episcopale din Caransebeş, ce poartă hramul „Învierea Domnului”, Slujba Învierii a continuat, iar în încheiere Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a ţinut un cuvânt de învăţătură, prin care a făcut un apel la pace, unitate frăţească, la dragoste şi înţelegere în comunităţile din care credincioşii fac parte, precum şi la întărirea familiei creştine.

Astfel, Preasfinţia Sa a spus că „într-o societate aflată în criză morală, spirituală şi materială, creştinul autentic este dator să umble în căile Domnului, să risipească întunericul şi să lumineze tuturor celor din casă şi din lume, pentru ca toţi să vadă faptele cele bune ale creştinilor activi şi dinamici şi să-L slăvescă pe Tatăl Nostru Cel din Ceruri”.

În dimineaţa Sfintei Duminici a Paştelui, în toate bisericile din Eparhie, precum şi la noua Catedrală Episcopală ,,Învierea Domnului” din Caransebeş, au fost oficiate Sfinte Liturghii Arhiereşti.

Liviu DINU