Locuinţe pentru tineri, în trei oraşe


În cadrul recentei şedinţe a Comisiei de Dialog Social a judeţului Caraş-Severin, desfăşurată la Palatul Administrativ din Reşiţa, unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi s-a referit la realizarea unor blocuri de locuinţe sociale pentru tineri în trei oraşe din judeţ. Membrii comisiei au fost informaţi că, în luna august, administraţia locală a municipiului Caransebeş a înaintat către Agenţia Naţională pentru Locuinţe o Scrisoare în care propunea construirea unor locuinţe pentru tineri, în trei locaţii din oraş, respectiv în cartierele Valea Cenchii, Balta Sărată şi în satul aparţinător Jupa.

La rândul său, municipalitatea din Reşiţa derulează etapa a II-a a unui proiect derulat prin ANL, care se va finaliza în 2014, prin construirea a trei blocuri cu 48 de unităţi locative, şi cea de a treia etapă a proiectului prin care se vor da în folosinţă, prin închiriere, un număr de 19 unităţi locative, ambele locaţii fiind pe Calea Caransebeşului.

Primăria Moldova Nouă a transmis o Adresă Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu o listă cuprinzând locuinţele sociale pentru tineri şi alte categorii, propuse a fi finanţate. Este vorba despre 32 de apartamente dintr-un bloc cu două scări, în valoare de 6 milioane de lei, din care 4,8 milioane au fost solicitate de la Bugetul de Stat, restul de 1,2 milioane de lei urmând a fi alocat din Bugetul propriu al oraşului Moldova Nouă.

Bianca METEŞ