Liliana Danci, la Balcaniada de Cros 2010


Începutul anului în curs s-a dovedit a fi de bun augur pentru tânăra atletă caransebeşeană Liliana Danci. Sportiva şi-a trecut în palmares o nouă performanţă, în urma căreia a obţinut dreptul de participare la Balcaniada de Cros 2010.

Atleta, care are dublă legitimare, la Clubul Sportiv Şcolar din urbea de pe Timiş şi Sebeş şi la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, a alergat pe o distanţă de şase kilometri la Concursul Naţional de Cros de Selecţie pentru Balcaniadă, ce a avut loc la Băile Felix, judeţul Bihor.

Cursa s-a desfăşurat pe un teren greu, cu gheaţă şi îmbibat cu apă, iar la finele acesteia Liliana Danci s-a clasat pe locul III, cu timpul de 21 minute şi 19 secunde. În urma acestui rezultat, sportiva cărăşeană va face parte din echipa de patru fete ce vor reprezenta România la Balcaniada de Cros. Antrenorul de atletism din cadrul Clubul Sportiv Şcolar din urbea de pe Timiş şi Sebeş, Marian Enache, a precizat că „acest rezultat este cu atât mai important pentru Liliana Danci cu cât a fost realizat în primul an în care atleta concurează la categoria Tineret”.

La Concursul Naţional de Cros de Selecţie pentru Balcaniadă a participat şi o altă componentă a Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş. Este vorba despre Ştefania Milu, care a concurat la categoria Juniori I, clasându-se la final pe locul 17.

Ultima ediţie a Campionatului Balcanic de Atletism pentru Juniori I, ce s-a desfăşurat în toamna anului trecut la Schimatari, o localitate aflată în apropiere de Atena, în Grecia, a însemnat o performanţă de excepţie pentru sportul cărăşean. Din lotul care a reprezentat România a făcut parte şi Liliana Danci, iar sportiva a reuşit cea mai bună performanţă din cariera sa, şi anume locul II în finala probei de 3.000 de metri-obstacole.

Liliana Danci se pregăteşte sub îndrumarea antrenorilor-coordonatori Iuliana Popescu şi Marian Enache, cu implicarea antrenorului federal la Grupa de Sprint, Sărituri şi Garduri, Cristian Dragomir.

Liviu DINU