La Teregova, răchia dă pe dinafara legii


Lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Caransebeş, împreună cu inspectori vamali, au efectuat recent trei percheziţii domiciliare pe raza localităţii Teregova.

La locuinţa unui bărbat în vârstă de 40 de ani, a fost găsită cantitatea de 500 de litri de lichid incolor, cu miros şi gust de alcool, pentru care nu s-au putut prezenta documente privind plata accizelor, menţionând că este rachiu din fructe dintr-o producţie realizată înainte de 2007. Tot la această locuinţă au fost găsite şi 49 de recipiente din plastic, cu o capacitate de 20 de litri fiecare, dar şi trei sticle a 0,5 l cu esenţă de rom. Din cantitatea de 500 de litri, poliţiştii au prelevat probe pentru stabilirea naturii lichidului şi a concentraţiei alcoolice, întreaga cantitate fiind indisponibilizată. Într-un cazan a fost găsită cantitatea de 400 de litri de băutură spirtoasă, fiind şi aceasta indisponibilizată.

La domiciliul lui Petrică Ionaşcu, în vârstă de 28 de ani, poliţiştii au găsit recipiente din plastic cu miros înţepător de alcool şi înscrisuri privind activitatea de deţinere ilegală de alcool. În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, în afara antrepozitului fiscal, de produse accizabile peste limita a 200 de litri băutură spirtoasă. (C. Senco)