Izvorul ,,Sfântul Ilie”, vandalizat


Fântâna artezică cu apă potabilă ,,Sfântul Ilie”, amplasată în apropierea cartierului caransebeşean Pipirig, a fost, recent, ţinta unor huligani. Aceştia au smuls şi au distrus toate cele 17 corpuri de iluminat din perimetrul izvorului şi au mâzgălit fântâna-monument din marmură. Vandalizarea izvorului a intervenit la nicio săptămână de când un grup de persoane certate cu simţul civic au scris şi au desenat obscenităţi pe fântâna din vecinătatea Bisericii ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. (L. Dinu)

Huliganii şi-au făcut simţită prezenţa, din nou, la Caransebeş. Fântâna artezică cu apă potabilă ,,Sfântul Ilie”, este amplasată în apropierea cartierului Pipirig, la intersecţia străzilor Simion Bărnuţiu, Romanilor şi Zăbranului, a fost vandalizată de un grup de adolescenţi lipsiţi de cel mai elementar bun-simţ. Persoanele respective au smuls şi distrus toate corpurile de iluminat din perimetrul izvorului. Mai mult, aceştia au mâzgălit fântâna-monument din marmură.

De menţionat că, în luna iulie a anului trecut, municipalitatea din Caransebeş a inaugurat aici o nouă fântână cu apă potabilă şi foraj executat la mare adâncime. Întregul perimetru din jurul izvorului a fost pavelat, s-au creat spaţii verzi şi aranjamente florale, şi s-au montat bănci de odihnă şi corpuri de iluminat pe timp de noapte. Locuitorii din zonă s-au declarat şocaţi în urma actelor de vandalism întâmplate la Fântâna artezică cu apă potabilă ,,Sfântul Ilie”.

Reprezentanţii Primăriei municipiului Caransebeş şi-a exprimat speranţa ca indivizii vinovaţi de distrugere să fie identificaţi în cel mai scurt timp, pentru a fi pedepsiţi conform legii, în acest sens, fiind deja întocmit un cerc de suspecţi.

,,Am constatat cu stupoare că zona a fost devastată integral. Toţi cei 17 stâlpi de iluminat perimetral, din metal, au fost smulşi din pavaj, nouă dintre ei cu tot cu dale, odată cu ei fiind smulsă şi instalaţia electrică de alimentare… Au fost călcaţi în picioare, distruşi, nu am mai găsit nici măcar un bec întreg. S-au urcat cu picioarele pe bănci, e de mirare că pe acestea n-au reuşit să le scoată din pavaj, aşa cum au făcut cu celelalte obiecte, creând o imagine care pur şi simplu ne-a întristat”, a spus Vasile Megan, şeful Serviciului Public pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Caransebeş.

De adăugat şi faptul că vandalizarea Fântânii ,,Sfântul Ilie” din Pipirig s-a petrecut la nicio săptămână de când un alt obiectiv de gen a fost ţinta unor persoane certate cu bunul-simţ. Acestea au mâzgălit obscenităţi cu un marker negru pe fântâna-monument din marmură, situată în vecintătatea Bisericii istorice ce poartă hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Liviu DINU