Instituţia Prefectului dă dreptate consilierilor liberali caransebeşeniPrin Adresa Nr. 3/7662/02.08.2019, înregistrată la Primăria Caransebeş cu Nr. 22256/05.08.2019, Instituţia Prefectului se pronunţă în privinţa unei dispute apărute între Consiliul Local al Municipiului Caransebeş şi Primarul Municipiului – se arată într-un comunicat remis redacţiei de viceprimarul Marius Isac.
„La propunerea Primarului Felix Borcean, Consiliul Local a adoptat Hotărârea 53 din 18.03.2019, atunci când s-a desfăşurat controversata şedinţă în care consilierii PSD au votat un proiect propus peste ordinea de zi de către Primarul Felix Borcean. Proiectul prevedea înfiinţarea unui aşa-zis «Corp de control al Primarului”, în realitate înfiinţarea a două posturi. S-a înfiinţat un post de «şef compartiment» – funcţie care nu există în legislaţia românească în vigoare pentru instituţiile publice – şi un post de consilier juridic IA, propunere ce însemna şi costuri salariale suplimentare, dar ce contează când trebuie înfiinţate nişte posturi pentru unele persoane! Au uitat însă ceva domnul Primar şi consilierii care îl susţineau în acel moment, deşi îl criticau dur acum un an, acum doi ani, şi cel mai tare acum trei ani… Au uitat însă să modifice organigrama şi statul de funcţii.
În data de 8 mai 2019, în cadrul şedinţei extraordinare, Consiliul local a aprobat cu majoritate de voturi Hotărârea Nr. 102, prin care se revoca Hotărârea Nr. 53, din martie, despre care am amintit înainte.
În mod public, domnul Primar a declarat că «postul de şef» este dedicat/promis dlui Minea şi că ceea ce am propus eu şi au votat consilierii PNL este ilegal. Domnul Primar, împreună cu sfătuitorii săi oficiali şi cu cei «din umbră» au sesizat Instituţia Prefectului pe această temă, acuzându-ne că încălcăm legea.
Dar, prin Adresa primită recent de la Instituţia Prefectului (pe care o anexez), se constată cu claritate că AU AVUT DREPTATE CONSILIERII PNL şi Consiliul local în majoritatea lui, ca şi Autoritate deliberativă!
Personal, nu cred că ar trebui să fie o stare de asediu continuă în Consiliul Local Caransebeş, situaţie generată de domnul Primar şi consilierii PSD în ultima vreme. Nu cred că ar trebui să se aştepte cu nerăbdare absenţa unor consilieri locali liberali de la o şedinţă pentru «a se profita» şi a introduce incorect noi proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Aceasta este o strategie care nu are nicio legătură cu democraţia şi cu administraţia publică.
Nu cred că poate MINORITATEA să ia decizii împotriva MAJORITĂŢII, şi să nu uităm că respectiva Minoritate era cea mai critică la adresa Primarului Felix Borcean.
Consider că ar trebui discuţii deschise transparente, pentru promovarea acelor proiecte de hotărâre care să ducă la binele comunităţii noastre. Nu să avem ca priorităţi doar «duşmănii» şi «răzbunări»”.
Marius ISAC,
Viceprimar PNL al municipiului Caransebeş