Iepuraşul se „târguieşte” cu caransebeşenii


Apropierea Sărbătorilor Pascale se face simţită în urbea de pe Timiş şi Sebeş, prin pregătirile care se fac în vederea organizării celei de a doua ediţii a Târgului de Paşti, care va avea loc în perioada cuprinsă între 1 aprilie şi 10 mai.

Astfel, Primăria municipiului Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” pun la dispoziţia micilor comercianţi căsuţe din lemn pentru vânzarea produselor specifice acestei sărbători, acestea fiind situate în Centrul Civic, pe strada Mitropolit Nicolae Corneanu.

De aici, doritorii vor putea achiziţiona o gamă diversificată de cadouri de sezon pentru cei dragi, la preţuri accesibile, printre acestea numărându-se articole unicat, jucării, obiecte de artizanat confecţionate manual, decoraţiuni diverse, vase de ceramică, dar şi produse alimentare ecologice precum preparate tradiţionale din carne de porc, dulciuri, cozonaci, siropuri şi gemuri bio, băuturi spirtoase autentice, porumb fiert, ciocolată, salam de biscuiţi şi plăcinte de casă, gogoşi sau kurtos kalacs.

Căsuţele şi terasele vor asigura şi în acest an un comerţ civilizat, în spiritul Sărbătorilor. „Închirierea căsuţelor pe toată durata Târgului costă 600 de lei/bucată în sectorul de alimentaţie publică, şi 400 de lei/bucată pentru micii comercianţi. Spaţiile comerciale şi căsuţele vor fi amplasate pe două rânduri, de la parcarea din colţul Casei de Cultură până la intrarea în fostul restaurant «Pomul Verde»”, ne-a informat Ioan Cojocariu, directorul aşezământului cultural.

„Este un obicei preluat de la austrieci, pentru a promova cultura, arta culinară şi tradiţia acestor locuri. Ţara noastră se remarcă prin particularităţi şi tradiţii regionale. Târgul de Paşti invită la experimentarea unor fragmente bogate de cultură, tocmai de aceea sunt invitaţi comercianţi din toate zonele ţării”, a spus şi primarul Marcel Vela.

De menţionat şi faptul că decoraţiunile stradale din Centrul Civic şi cele amplasate în principalele zone din municipiu, precum Parcul „General Ioan Drăgălina”, cartierul Pipirig şi din Piaţa agroalimentară, vor reprezenta celelalte surprize tradiţionale pregătite gugulanilor de administraţia locală, pentru perioada Sărbătorilor Pascale.

Vasi POPESCU