Felix Borcean, cu noroc pentru Viitorul


ACS Viitorul 1913 Caransebeş – Nera Bozovici 9-1 (6-0)

În timp ce în Parcul Teiuş Serbările Cetăţii erau în toi, pe Stadionul Municipal din vecinătate s-a disputat sâmbătă, 16 septembrie, etapa a III-a din Liga a IV-a, în care Viitorul Caransebeş a primit replica formaţiei Nera Bozovici. Probabil ca urmare a rezultatului bun obţinut în runda precedentă, când gugulanii au învins în deplasare la Berzasca, în tribune au luat loc mai mulţi spectatori decât de obicei, printre aceştia numărându-se şi primarul Felix Borcean.

Gazdele au deschis scorul în minutul 5, în urma unei lovituri libere de la 35 de metri lateral-stânga, executată de Şandru, centrarea-covrig a acestuia fiind reluată în plasă, cu latul, de la 6 metri, de Mariţescu. După doar două minute, Feneş a trimis o minge peste apărarea oaspeţilor, până la Şandru, acesta l-a driblat pe Marin şi a trimis apoi în poarta goală, dublând avantajul gazdelor. S-a făcut 3-0 în minutul 15, după o cursă de peste 40 de metri făcută de Şandru pe aripa dreaptă, căpitanul gugulanilor a centrat pe jos în careu, iar Neagu, de la 5 metri, l-a învins pentru a treia oară pe Marin.

Caransebeşenii au mai trecut de trei ori pe lângă gol, în minutele 18, când torpila trimisă de Jula de la 25 de metri a trecut puţin pe lângă vinclul porţii oaspeţilor, 28, când Şandru a executat o lovitură liberă de la 18 metri, mingea ducându-se puţin peste poartă, şi 31, când Marin a respins peste transversală balonul expediat de Neagu, din centrarea de pe dreapta, primită de la Ciucur.

Oaspeţii au avut şi ei o ocazie, în minutul 26, prin Adamescu, însă şutul bun al acestuia, de la 20 de metri, a fost pe direcţia portarului, şi Socaci a prins cu siguranţă.

Gugulanii au înscris din nou în minutul 32, atunci când Feneş a trimis o pasă filtrantă prin apărarea anesteziată a oaspeţilor, care au crezut că este ofsaid, mingea a ajuns la Şandru, acesta l-a angajat pe Ciucur, care a şutat sec de pe partea dreaptă, lui Marin nemairămânându-i altceva de făcut decât să scoată mingea din plasă.

Peste doar două minute, gazdele au ratat o ocazie cât roata carului, Dumitru, aflat pe partea stângă, driblându-l şi pe portarul Nerei, şi, de la 6 metri, cu toată poarta goală în faţă, a trimis la câţiva centimetri de ţintă.

Gazdele şi-au majorat totuşi avantajul în minutul 40, în urma unei faze în care Feneş l-a angajat perfect în adâncime pe Jula, care l-a depăşit pe Marin şi a înscris în poarta goală.

Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 42, de Ciucur, care, după ce a primit o pasă de pe stânga, de la Dumitru, l-a driblat pe Marin şi a înscris în poarta goală.

Partea a doua a început cu o ocazie a gazdelor, şutul lui Şandru, din minutul 48, din lovitură liberă din unghi, dictată după un fault asupra lui Negrei, fiind respins de Marin.

Gugulanii au mai înscris o dată în minutul 53, în urma unei faze în care Feneş l-a văzut bine pe Şandru, pe partea dreaptă, acesta a întors la Neagu, şutul puternic de la 16 metri al atacantului gugulan lăsându-l fără replică pe goal-keeper-ul Nerei. Acelaşi Neagu şi-a mai trecut o dată numele pe lista marcatorilor în minutul 56, când a preluat la 6 metri centrarea de pe dreapta venită de la Văluşescu, l-a driblat pe Marin şi a înscris în poarta goală, ducând scorul la 8-0.

Caransebeşenii au înscris ultimul gol relativ devreme, în minutul 63, când Mariţescu a reluat de la 10 metri, cu pământul, centrarea venită de pe partea stângă, de la Şandru. Cu toate acestea, gazdele mai puteau înscrie în minutul 73, în urma unei faze desfăşurate pe stânga, în care Neagu a întors la Ţuţul, şutul acestuia de la 20 de metri, dintr-o bucată, fiind scos de Marin de sub transversală, şi încă o dată în minutul 76, când Neagu a şutat excelent de la 18 metri, balonul a întâlnit bara stângă a porţii oaspeţilor, a revenit în teren până la Şandru, şutul acestuia lovind de această dată stâlpul drept al porţii apărate de Marin.

Scorul final a fost stabilit în minutul 83, atunci când Bîta l-a angajat bine în adâncime de Jifcu, acesta a avansat şi a înscris golul de onoare al bozovicenilor cu un şut pe lângă Socaci.

Viitorul Caransebeş: D. Socaci, A. Ţundrea, M. Mariţescu, Gh. Văluşescu, D. Negrei, I. Jula (min. 77, N. Imbre), Al. Ciucur (61, Al. Avramovici), I. Feneş (57, Ş. Bălan), Al. Dumitru (61, C. Ţuţul), D. Şandru, A. Neagu; rezervă: H. Bona. Antrenor, Ion Bica.

Nera Bozovici: N. Marin, I. Ţîra, M. Jifcu, D. Adrici, G. Koschling, C. Cîrpan, C. Vlădulescu (55, E. Becia), I. Adamescu, N. Ruja (84, S. Matei), I. Simion, F. Bîta; rezerve: M. Piţiganie, C. Drăgia, C. Târziu. Antrenor, Adrian Enăşescu.

A arbitrat la centru Dragoş Timofticiuc (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Adrian Velescu (Armeniş) şi Răzvan Toader (Oţelu Roşu).

Observator: Sorin Costachi (Caransebeş).

Sorin ROGOZ