FC Caransebeș, o înfrângere cu gust de speranță la Satu Mare


satu mare caransebes 3

Olimpia Satu Mare – FC Caransebeș 1-0 (0-0)

În etapa a XIII-a a Ligii a II-a, intermediară, disputată miercuri, 11 noiembrie, FC Caransebeș 1913 a jucat în deplasare, la Olimpia Satu Mare. Gazdele au obținut o victorie absolut meritată, facilitată și de replică modestă a formației din Caransebeș, care a avut în teren opt jucători foarte tineri, cărora li s-a adăugat veteranul Bebe Feneș, chemat de la echipa din Liga a IV-a a gugulanilor, precum și fără antrenorul Giovanni Pisano, lăsat acasă din motive disciplinare.

Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Takacs, în minutul 16, șut de pe linia de 6 metri, pe lângă poartă. Apoi, Bogdanovici, în minutul 26, a respins de pe linia porții o lovitură de cap a lui Faur. La această fază, fundașul oaspeților pare să fi atins mingea cu mâna, dar arbitrul a acordat doar corner. În minutul 32, în urma unei faze prelungite de atac a Olimpiei, au ratat pe rând Faur și Munteanu, portarul Birăescu având intervenții salutare.

Abia în minutul 38 s-au văzut în atac și caransebeșenii, Stoichiţoiu observând că Băican era ieşit şi încearcând un lob, dar mingea a trecut la o palmă peste transversală.

Prima epriza s-a încheiat cu o altă mare ocazie a Olimpiei: centrare Sălăgeanu, vole Villand, de la 10 metri, pe lângă poartă.

Repriza secundă a început cu o uriașă ratare a lui Faur, care, liber la 4 metri, a reluat peste poartă pasa ideală a lui Sălăgeanu.

În minutul 48 s-a petrecut o fază controversată în terenul Olimpiei – Stoica a fost faultat de Heil pe linia careului mare, dar arbitrul a dictat lovitură liberă de la 17 metri. A executat Suru, însă fără rezultat.

După această fază, Olimpia și-a întețit atacurile la poarta lui Birăescu, însă același Faur, lipsit de șansă, dar și de inspirație, a ratat din nou în minutul 53, când a trimis o lovitură de cap lângă bară, respinsă de Birăescu. A venit apoi rândul lui Selagea, imitat de Villand, să rateze, după care, în minutul 62, a venit golul izbăvitor: Sălăgeanu a combinat la marginea careului cu Lukacs, acesta a pătruns în careu și, după o fentă, a șutat violent sub transversală, deschizând scorul.

În minutul 68 Olimpia putea să facă 2-0, dar voleul lui Selagea, din 10 metri, a fost respins în corner de Birăescu. După această fază, obosiți poate, jucătorii Olimpiei au făcut pasul înapoi, jucând la conservarea rezultatului. Oaspeții au ieșit cu ceva mai mult curaj la atac, dar, cu excepția unui șut respins în corner de Băican, nu au avut nicio fază notabilă.

Olimpia Satu Mare: Băican – Ciul (58, Bîgiu), Mureşan, Heil, Iuhas – Takacs (46, Selagea), Villand, Lukacs, Sălăgeanu – Munteanu, Faur (71, Rus).

FC Caransebeş 1913: Birăescu – Bona (41, Imbre), Răducu, Bogdanovici, Suciu (24, Stelitano) – Stoichiţoiu (70, Negoescu), Feneș – Suru, Stoican, Livan – Boldea.

Celelalte rezultate din etapa a XIII-a: „U” Cluj – FC Bihor 2-0; Mioveni – Reșița 4-0; Vâlcea – Baia Mare 1-2; Pâncota – Brașov 3-0; Tărlungeni – UTA 2-2; Gaz Metan – Târgoviște se joacă în nocturnă.

În acest moment, FC Caransebeș 1913 ocupă locul 12 în clasament, cu 10 puncte, urmată de Unirea Tărlungeni – 7 puncte şi Metalul Reşiţa, cu 4 puncte.

Etapa viitoare, sâmbătă, 14 noiembrie, prima a returului: „U” Cluj – Târgoviște, Mioveni – Bihor, Vâlcea – Caransebeș, Olimpia – Reșița, Pâncota – Tărlungeni, Gaz Metan – UTA, Brașov – Baia Mare.

Informaţia Zilei – Satu Mare

Sorin ROGOZ