FC Caransebeş a început pregătirile cu dreptul


FC Caransebeş – FC Ineu 6-0

La doar şase zile de la reunirea lotului, nou-promovata în Liga a II-a FC Caransebeş a disputat sâmbătă, 19 iulie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, primul meci de pregătire, în compania formaţiei din eşalonul trei al fotbalului românesc, FC Ineu. Pe banca gugulană s-au aflat 27 de jucători, partida de la sfârşitul săptămânii trecute fiind de fapt testul în urma căruia tehnicianul Sorin Bălu urma să oprească pentru intrarea în cantonamentul care a început luni, 21 iulie, doar 23.

Pe o căldură sufocantă şi în faţa câtorva zeci de spectatori veniţi să vadă noua echipă gugulană la lucru, meciul a început cum nu se poate mai bine pentru caransebeşeni: în chiar primul minut, corner Suru de pe partea stângă, mingea a ajuns la Dănuţ Bilia, care, de la 10 metri, a deviat-o cu călcâiul în colţul lung, învingându-l pe fostul său coechipier Iacob.

Oaspeţii nu au rămas datori, centrarea periculoasă, pe jos, a lui Kocsis, din minutul 6, fiind respinsă în corner, în ultimul moment, de Goşa.

În minutul 13, caransebeşenii au mai avut o ocazie de a-şi majora avantajul, însă centrarea de pe dreapta a lui Săulescu a fost reluată cu capul, peste poartă, de Dârvaru.

A fost apoi rândul ardelenilor să aibă două faze periculoase la poarta lui Rusu, ambele avându-l ca autor pe Stănaia, care a trimis periculos în minutul 15, de la 20 de metri, mingea trecând razant cu transversala porţii gugulane, al doilea şut, din minutul 21, de la 25 de metri, ocolind cu câţiva centimetri vinclul porţii gazdelor.

Caransebeşenii şi-au majorat avantajul în minutul 25, şi tot după un corner executat de Suru, de pe partea stângă, mingea respinsă în prima fază de fundaşi revenind în careu, portarul Iacob s-a luptat cu Goşa pentru a reţine balonul, care în cele din urmă a ajuns la Dârvaru, şutul acestuia, de la 6 metri, lăsându-l fără replică pe goal-keeper-ul oaspeţilor.

În minutul 30, ultimul al primei reprize – s-a jucat după sistemul 3 reprize de câte 30 de minute –, Dârvaru a fost la un pas de golul al treilea, însă, aflat la doar 3 metri de poarta arădeană, a reluat cu capul peste transversală centrarea venită de pe stânga, de la Poiană.

În cea de a doua repriză, noul antrenor Sorin Bălu a schimbat aproape întreaga garnitură, păstrându-l în teren, din „vechea gardă”, doar pe Poiană.

Gugulanii şi-au mărit avantajul pe tabela de scor în minutul 38, în urma unui penalty obţinut de Himcinschi şi transformat tot de el, fostul jucător al lui Poli trimiţând cu siguranţă în stânga nou-intratului Mitrea.

După doar două minute, Negoescu a făcut o fază frumoasă pe partea stângă, a intrat în careu şi, de la doar 3 metri, a încercat să-l lobeze, la colţul scurt, pe Mitrea, care se culcase, însă balonul s-a dus în plasa laterală. Gugulanii au mai avut o fază la care puteau să înscrie, petrecută în minutul 46, când lovitura liberă obţinută de Himcinschi, care a fost faultat la 25 de metri, a fost executată de Petcu, puternic, mingea se ducea sub bară, însă Mitrea a respins cu un reflex excelent în corner.

În minutul 52 s-a făcut 4-0, în urma unei faze în care Ştefan a centrat de pe dreapta, iar Todea a reluat spectaculos, din cădere, de la 10 metri, fără să-i dea vreo şansă lui Mitrea să intervină.

În minutul 58, gugulanii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri, executată de Ganea, mingea s-a dus la încheietura barelor, a revenit în teren la fundaşul Ciobanu, care de la 8 metri a vrut să o trimită spre propriul portar, însă cum Mitrea plonjase la şut şi era întins pe jos, balonul a intrat nestingherit în poartă.

Caransebeşeni au stabilit scorul final în minutul 59, în urma unei faze în care Negoescu s-a jucat cu partea stângă a apărării oaspeţilor, a pasat în careu până la Himcinschi, care, după ce s-a debarasat de doi fundaşi adverşi, a trimis în colţul lung al porţii lui Mitrea.

În ultima repriză au intrat şi ultimii şase jucători veniţi în probe, însă aceştia nu au mai reuşit să modifice tabela de marcaj. Singura fază notabilă s-a înregistrat în minutul 64, atunci când Dârvaru, aflat pe dreapta, l-a angajat pe Lupu, şutul acestuia, de la 8 metri, fiind deviat în corner de goal-keeper-ul arădean.

Sunt mulţumit de rezultat… Eu sunt un antrenor pe care îl interesează rezultatul şi în jocurile de pregătire. Am împărţit lotul în trei părţi, iar după acest meci urmează să stabilim, în mare, lotul cu care vom intra în cantonament. În principiu, e vorba despre jucătorii care au evoluat astăzi, plus încă câţiva care trebuie să mai sosească la echipă, în total 33 de fotbalişti, dintre care, până luni (21 iulie – n.r.), vom renunţa la zece, cei 23 intrând în cantonament la nivel local”, a spus tehnicianul caransebeşean Sorin Bălu.

FC Caransebeş a început în formula: Rusu, Bilia, Dicu, Goşa, Szallai, Artean, Săulescu, Poiană, Centea, Suru, Dârvaru; în partea a doua au mai evoluat Bujor (portar), Negoescu, David, Petcu, Manea, Lupu, Ştefan, Ganea, Himcinschi şi Todea; în repriza a treia au mai intrat portarul Coca şi jucătorii de câmp Celea, Duicu, Stoichiţoiu şi Tecsi. Antrenor, Sorin Bălu.

FC Ineu: Iacob, Popovici, Ciobanu, Tudoroiu, Talpaş, Kocsis, Hrezdac, Francesco, Purece, Stănaia, Maşniţă; au mai jucat Mitrea, Bobeiciuc, Bun, Morariu, Şulumberchean, Boldiszar, Cotoc. Antrenor, Cristian Sculici.

A arbitrat la centru Daniel Vărzan (Oţelu Roşu), asistat la cele două linii de Octavian Cicu (Caransebeş) şi Silviu Haramuz (Reşiţa).

Următorul meci al gugulanilor va avea loc joi, 24 iulie, de la ora 18, când vor juca un amical cu Metalul Oţelu Roşu, pe terenul din Balta Sărată. Duminică, 27 iulie, FC Caransebeş va întâlni, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, de la ora 11, formaţia UTA Arad, tot într-un meci de pregătire.

De asemenea, gugulanii şi-au aflat adversara din faza a doua a Cupei României, ediţia 2014-2015. Formaţia pregătită de Sorin Bălu va întâlni fosta colegă din Seria a IV-a a Ligii a III-a, Vulturii Lugoj. Meciul este programat miercuri, 30 iulie, de la ora 17.30, pe Stadionul Tineretului din Lugoj

Sorin ROGOZ