Fără respect pentru „Bătrâna Doamnă”


FC Caransebeş – UTA Bătrâna Doamnă 2-1 (1-0)

În cel de al cincilea meci de verificare din „vacanţa de iarnă”, FC Caransebeş a întâlnit vineri, 14 februarie, pe stadionul din Balta Sărată, pe UTA Bătrâna Doamnă, formaţie care ocupă locul I în Liga a IV-a, judeţul Arad. Şi dacă toată lumea se aştepta ca diferenţa de o ligă dintre cele două combatante să-şi spună cuvântul, în realitate lucrurile nu au stat deloc aşa. Oaspeţii au prezentat la Caransebeş o echipă excelent clădită fizic şi foarte bine aşezată în teren de antrenorul Roland Nagy. Meciul în sine a fost extrem de disputat, ambele formaţii făcând risipă de efort şi adrenalină, în câteva rânduri fiind nevoie de intervenţia băncilor tehnice pentru a calma spiritele pe gazon.

Prima fază periculoasă şi-au trecut-o în cont gugulanii, în minutul 8, când Poiană i-a trimis bine pe stânga lui Negoescu, acesta a tras din 8 metri, portarul Mitrea a respins până la acelaşi Negoescu, din acesta mingea ricoşând în aut de poartă.

Primul gol a picat în minutul 20, când „distribuitorul” Poiană l-a angajat perfect în adâncime pe Şandru, care, deşi talonat de Suslak, a avansat şi, de la 16 metri, l-a executat pe Mitrea cu un şut imparabil, pe sus. Gugulanii puteau să mai înscrie în minutul 29, după o fază spectaculoasă, atunci când R. Artimon a centrat de pe dreapta, Şandru, aflat în centrul careului, a lăsat pentru Vlăduţi, şutul acestuia fiind respins de Mitrea, însă numai până la Poiană, care, de la 10 metri, a trimis în stâlpul din dreapta al porţii arădene.

Ultima fază importantă a primei reprize s-a consemnat în minutul 38, după o centrare de pe dreapta a lui Vlăduţi, atunci când Poiană a aşezat scurt pentru Şandru, acesta a pivotat, şutul său puternic, de la 10 metri, fiind respins de Mitrea.

Repriza secundă a început cu o ocazie a oaspeţilor, care, în minutul 52, au beneficiat de o lovitură liberă de pe partea stângă, după un fault al lui R. Artimon asupra lui Cristei. A executat Varga, Botiş a întors la 18 metri, de unde Cristei a trimis peste transversală.

În minutul 57, Şandru a avut o incursiune rapidă pe dreapta, a centrat pe jos la colţul scurt, însă nu s-a sincronizat cu Vlăduţi, iar fundaşii arădeni au îndepărtat pericolul.

Oaspeţii puteau egala în minutul 63, când Varga a trimis pe dreapta la Popa, Haidău a ieşit, şutul arădeanului fiind respins de pe linia porţii de Dubei. În minutul 65, Artean, aflat pe dreapta, a trimis bine la Steop, acesta a întors la Constantinescu, al cărui şut de la 18 metri a ratat cu puţin ţinta.

Gugulanii şi-au majorat avantajul în minutul 74, după o pasă în adâncime a lui Steop, Săulescu, aflat la 8 metri, trimiţând calm în stânga lui Bordea, cel care l-a înlocuit între buturi pe Mitrea. Caransebeşenii au mai avut o fază spectaculoasă în minutul 77, când, după un corner de pe stânga executat de Negoescu, mingea a ajuns la Vătafu, acesta, aflat în careu, a trecut printre trei jucători, şutul-centrare pe jos lovindu-se de Steop, mingea trecând peste bara transversală. Scorul final a fost stabilit în minutul 87, în urma unui corner de pe dreapta executat de Pavel, Botiş, aflat la 14 metri, trimiţând, fără preluare, o ghiulea la care portarul Haidău nu a avut nicio şansă să intervină.

FC Caransebeş: Cioloca R. Artimon, Goşa, Petcu, Roiu, Şandru, Negoescu, Poiană, Artean, Suru, Vlăduţi; au mai intrat pe parcursul partidei: Haidău, Ionescu, Constantinescu, Firan, Steop, Săulescu, Dubei, Vătafu; accidentaţi – Fuchs, Dragu, Todorov şi Laurenţiu. Antrenor, Sorin Gheju.

UTA Bătrâna Doamnă: Mitrea, Raţ, Cotoc, Botiş, Suslak, Varga, Cristei, Avrămuţei, Rus, Gheorghiţă, Leucuţa; au mai jucat Bordea, Wild, Vlad, Stănaia, Bulza, Pantea, Popa, Copil, Dobran, Pavel, Luca; antrenor, Roland Nagy.

A arbitrat la centru Marian Prisecean, asistat la cele două linii de Cristian Semcici şi Răzvan Băzăvan, toţi din Caransebeş.

Sorin ROGOZ