Elevii de la „Decebal” au fost „altfel”


În cadrul „Săptămânii altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, elevii clasei a VII-a A de la Liceul Tehnologic „Decebal” şi-au prezentat în premieră creaţiile, realizate în timpul orelor de limba română, descrieri pe diferite teme, iar la dorinţa lor, acţiunea a fost condimentată cu două scenete concepute de ei. Prezentarea a avut loc la Biblioteca Municipală „Mihail Halici”. „Nu puteam să traversăm «Săptămâna altfel» fără a veni în spaţiul familiar al Bibliotecii, unde de atâtea ori suntem atât de bine primiţi, ascultaţi şi apreciaţi. De data aceasta, copiii chiar şi-au uimit propriii colegi. Mă bucur să am elevi foarte receptivi, foarte deschişi, pe care mă pot baza pentru orice tip de activitate. Este o clasă unde predomină fetele şi descrierile merg foarte bine pe latura feminină, însă toţi, laolaltă, creează un colectiv foarte creativ şi sensibil”, ne-a declarat prof. Ana Borcean.

La rândul lui, Mircea Moscovici, directorul Bibliotecii „Mihail Halici”, s-a declarat încântat că în cadrul săptămânii în care s-a desfăşurat programul naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, elevii au făcut mai multe vizite la Bibliotecă. „Astăzi am găzduit un concurs de creaţii literare, mai avem programată o dezbatere ce porneşte de la două romane îndrăgite de adolescenţi, la care participă mai multe clase. Chiar dacă le-au plăcut romanele, noi, împreună cu profesorii, o să le recomandăm şi altele şi sunt convins că le vor satisface toate exigenţele şi au să aleagă să-şi petreacă timpul liber citind cărţile noastre”, a mai spus Mircea Moscovici.

Programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a fost dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare. În cursul săptămânii trecute nu s-au organizat cursuri conform orarului obişnuit al unităţii de învăţământ. Scopul acestui program este legat de implicarea tuturor copiilor preşcolari, a elevilor şi a cadrelor didactice, în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale tinerilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.

Carmen SENCO