Drumurile plâng după asfalt


Pe vremea când era la putere, Guvernul Boc a demarat programul intitulat generic „10.000 de kilometri”, însă, în prezent, din lipsă de fonduri, acesta a fost suspendat, iar autorităţile judeţene din Caraş-Severin cer reactivarea lui, pe motiv că studiile de fezabilitate sunt gata, iar drumurile din judeţ au nevoie de asfalt.

Prima sesizare pe această temă a fost făcută de Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Acesta i-a solicitat lui Lucian Isar, ministru delegat pentru Mediul de afaceri, prezent în urmă cu puţină vreme la Reşiţa, să le transmită colegilor săi că ar fi nevoie de fonduri pentru continuarea acestui program. „Avem un plan de dezvoltare a infrastructurii din Caraş-Severin. Prin PNDI, se poate reabilita reţeaua de apă-canal, dar şi multe dintre drumuri. Pentru toate acestea există proiecte trecute prin Comisia tehnică, dar trebuie să găsim finanţare pentru proiectele primarilor din Caraş-Severin”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni.

Ianăş Roşeţi, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliului Judeţean, a spus că judeţul are nevoie de acest program. „PNDI este suspendat momentan, dar ne-am dori ca acesta să continue. Pe lista drumurilor care ar fi urmat să fie reabilitate se regăsesc Comorâşte – Forotic – Doclin, cel de la Berzovia, care este un obiectiv deosebit de important, Păltiniş-Rugi sau Obreja – Constantin Daicoviciu”, a mai declarat Ianăş Roşeţi. (B. Naum)