De ziua lor, la Caransebeş, Bătrânii s-au chefuit ca-n tinereţe


Cu ocazia ,,Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Caransebeş a organizat o serie de acţiuni dedicate acestei categorii de vârstă. Printre altele, la cantina Primăriei a avut loc o masă festivă la care au luat parte aproape 200 de persoane de vârsta a treia, cu venituri modeste. Sărbătoriţii s-au declarat mulţumiţi de implicarea comunităţii locale în organizarea manifestării dedicate lor şi au considerat că atmosfera a fost una excelentă. (L. Dinu, C. Senco)

Data de 1 octombrie a constituit un prilej de sărbătoare pentru persoanele de vârsta a treia din urbea de pe Timiş şi Sebeş. Cu ocazia „Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a organizat o serie de acţiuni destinate acestei categorii de vârstă. Astfel, reprezentanţii acesteia i-au vizitat la domiciliu pe cei mai venerabili dintre sărbătoriţi, prilej cu care le-au oferit diplome, cadouri materiale şi financiare, precum şi buchete de flori.

În continuare, au fost organizate o masă festivă şi un spectacol artistic ai căror beneficiari au fost aproape 200 de persoane de vârsta a treia, cu venituri modeste şi cu domiciliul stabil în urbea de pe Timiş şi Sebeş. Cadrul muzical al petrecerii a fost întreţinut de soliştii Nicolae Sporea şi Daniela Văcărescu. Acţiunea în cauză, care a devenit deja una tradiţională, fiind la cea de-a VII-a ediţie, s-a desfăşurat, la fel ca şi în anii precedenţi, la cantina Primăriei. Sărbătoriţii zilei s-au declarat mulţumiţi de implicarea comunităţii locale în organizarea manifestării dedicate lor şi au considerat că atmosfera este potrivită pentru o petrecere excelentă. Din partea Primăriei Caransebeş au fost alături de sărbătoriţii zilei viceprimarul Ilie Iova, city-managerul Nicolae Borcean şi secretarul instituţiei, Ana Bratu, care le-au urat vârstnicilor „La mulţi ani cu sănătate!”.

Cu acelaşi prilej al sărbătoririi ,,Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”, la nivel judeţean s-a desfăşurat acţiunea educativă intitulată „Bucură-te de comunicarea între generaţii”. La acţiunea simultană au participat elevi de la şcoli din Reşiţa, Oţelu Roşu, Rusca Montană, Zorile, Prisian, Sacu, Mâtnic şi Caransebeş. Manifestarea a fost organizată de prof. Cristina Murariu, de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeş, şi a fost coordonată de direcţiunea şi cabinetul de consiliere şcolară din cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ. Cu acest prilej, copiii au împărţit persoanelor în vârstă flori şi mesaje scrise cu urări de sănătate. Activitatea a avut drept scop acceptabilitatea în comunicare şi simpatia între generaţii.

Data de 1 Octombrie a fost desemnată ,,Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în anul 1990, şi este dedicată omagierii şi respectării persoanelor de vârsta a treia.

Liviu DINU

Carmen SENCO