De 12 ori șah-mat la Slatina-Timiș!


Cocheta sală de conferinţe de la etajul clădirii ADAMS – Asociaţia de Ajutor Mutual Slatina-Timiş – a găzduit joi, 18 august, începând cu ora 10, un simultan de şah susţinut de M.I. Tiberiu Mănescu.

Au răspuns provocării tânărului maestru 12 jucători din localitate, de la tinerii elevi Petrişor Cărăbaş-Neagu şi Ilie Suciu, până la octogenarii Pavel Crista și Mihai Ghera, în vârstă de 81 de ani.

În formă mare, Tiberiu Mănescu, care este Maestru Internaţional la Şah, cu Elo 2400, absolvent al Facultăţii de Inginerie Mecanică a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi doctor în Ştiinţe tehnice,  nu a oferit nicio şansă adversarilor săi, gazdele ieşind „şifonate” total din înfruntare.

Cea mai dârză rezistenţă (plăcută surpriză) a opus-o decanul de vârstă Mihai Ghera. Spre final, impresionat de calitatea jocului acestuia, maestrul Mănescu i-a propus remiza, dar Uica Mihai le-a oferit tinerilor o lecţie de bărbăţie şi combativitate, refuzând oferta, chiar cu riscul înfrângerii, ceea ce s-a şi întâmplat.

Sperăm că, pe viitor, Slatina-Timiş va deveni un centru şahist, apetenţa tinerilor elevi, dar şi a directorului Ioan-Adrian Neagu pentru şah, combinate cu sprijinul autorităţilor locale, fiind o garanţie în acest sens.

Mihai BOLINTIŞ