Comisia de Sistematizare Rutieră le-a pregătit caransebeşenilor cevaComisia de Sistematizare Rutieră a municipiului Caransebeş, întrunită recent, a luat o serie de hotărâri importante, pe care conducătorii auto din oraş este bine să le ştie.
Astfel, ca urmare a petiţiei înaintate de administratorul S.C. Flerom Impex SRL, care cerea reglementarea accesului și parcării în zona Străzii Vasile Alecsandri cuprinsă între sediul Primăriei și sediul BCR, s-a luat decizia să se monteze o barieră cu telecomandă între cele două scuaruri cu flori la intrare în fața Primăriei, barieră ce va limita accesul dinspre Primărie spre BCR.
De asemenea, în urma avizului dat de Biroul Rutier al Poliției Municipiului, firmei care reface fațada Colegiului Național „C.D. Loga”, pentru realizarea unei noi treceri de pietoni pe Str. C. D. Loga, după analizarea acestui aviz în Comisie s-a hotărât că se va realiza de către executantul fațadei, în cadrul Organizării de Șantier, acces pentru elevi pe două căi și anume: Calea 1 va fi ieșirea din liceu pe ușa dinspre sala de sport, spre trecerea de pietoni existentă la Școala de Muzică, simultan putându-se ieși prin curtea Seminarului Teologic în Strada Ardealului, şi Calea 2 – ieșirea din liceu pe ușa principală, către intersecția cu Str. Ardealului și C.D. Loga. Dacă s-ar marca încă o trecere de pietoni pe Str. C.D. Loga, traficul auto din zonă, și așa foarte greoi, s-ar bloca complet, se mai arată în document.
Pe Str. Cetății se va circula în sens unic dinspre Str. Ardealului până la intersecția cu Str. Potocului.
O altă hotărâre se referă la faptul că se vor monta stâlpi limitatori de oprire (parcare) la intersecția Str. S. Bărnuțiu cu Ardealului și Str. Libertății, înainte de trecerea de pietoni BCR – Sinagogă, pe ambele sensuri de mers.
Ca urmare a petiţiilor prin care firmele SC Floriada SRL, SC Burvas Cart SRL și SC Colecţia Impex SRL cer accesul auto până la 3,5 tone și aprobarea unui program de aprovizionare cu marfă a magazinelor situate pe Str. Nicolae Corneanu, comisia a hotărât interzicerea accesului pe Str. Nicolae Corneanu a vehiculelor de aprovizionare.
De asemenea, pe Str. Tribunalului se vor monta indicatoare rutiere care să reglementeze încadrarea pe benzile de mers ,,LA DREAPTA” și ,,ÎNAINTE ȘI LA STÂNGA” în zona intersecției cu Str. Nicolae Bălcescu.
În plus, pe Str. N. Perescu se vor monta indicatoare ,,OPRIREA INTERZISĂ” pe partea stângă a sensului de mers dinspre Str. 21 Decembrie 1989, iar pe Str. Mihai Eminescu se va circula în sens unic pe sectorul dinspre Str. Constantin Popasu spre Str. C.D. Loga.
Mădălina DOMAN