Caransebeşul, victorie fără drept de apel în faţa BozoviciuluiViitorul Caransebeş – Nera Bozovici 5-0 (4-0)
În etapa cu numărul 17 a Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a jucat sâmbătă, 6 aprilie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, cu Nera Bozovici, formaţie în faţa căreia, în tur, a câştigat cu 3-0 la Masa verde, după ce un jucător al almăjenilor l-a agresat pe arbitrul central Roberto Svatsinka.
Gugulanii au avut prima ocazie în minutul 2, atunci când Negoescu, bine angajat pe partea dreaptă, a intrat în careu şi a şutat de la 6 metri la colţul scurt, însă Farago a reuşit să respingă balonul. Un minut mai târziu, acelaşi Negoescu a pătruns din nou în careu, a reuşit să treacă de portarul oaspeţilor, însă a fost deposedat în ultimul moment de Şain. Tot decarul caransebeşean s-a mai aflat o dată în faţa golului, în minutul 8, atunci când Frenţ a centrat de pe stânga, însă vârfului gugulan i-au lipsit câţiva centimetri să ajungă la întâlnirea cu mingea.
Oaspeţii au ripostat în minutul 16, când, după o fază prelungită de atac iniţiată de Ţîră, mingea a ajuns la Negru, şutul acestuia din marginea careului trecând la câţiva centimetri de bara dreaptă a porţii apărate de Birăescu.
Caransebeşenii au deschis scorul în minutul 17, prin Megheleş, care, deşi talonat de Voin, a pătruns în careu şi a şutat sec de la 12 metri, în stânga lui Farago.
Gazdele şi-au mai trecut în cont o ratare în minutul 20, când mingea a circulat pe traseul Negoescu – Nicola – Jula, acesta din urmă expediind o minge cu capul de la doar 8 metri, balonul lovindu-l în plin pe goal-keeper-ul oaspeţilor.
În minutul 23, Negoescu a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă de Ţîră, centralul întâlnirii, Claudiu Gogu, acordând fără ezitare lovitură de la 11 metri. Execuţia lui Jula, în dreapta portarului, a fost respinsă de Farago, aflat la cel de al cincilea penalty apărat în acest campionat.
Băieţii antrenaţi de Ion Bica şi-au mărit avantajul în minutul 34, în urma unei faze în care Nicola i-a pasat lui Frenţ în careu, pe partea dreaptă, iar acesta a şutat putenic de la 8 metri, la colţul scurt, făcând inutilă intervenţia lui Farago.
Portarul oaspeţilor s-a evidenţiat însă în minutul 36, când Negoescu a primit o pasă bună în careu de la Frenţ, însă şutul atacantului gugulan, pe jos, de la 10 metri, a fost parat de Farago.
Gazdele au mai înscris o dată în minutul 38, când servantul de serviciu Frenţ, aflat pe aripa dreaptă, i-a pasat perfect în careu lui Nicola, iar acesta a trimis calm, plasat, cu latul, de la 14 metri, la colţul lung, înscriind poate cel mai frumos gol al partidei.
La aceeaşi titulatură poate candida şi golul cu numărul 4 al gugulanilor, înscris în minutul 41, atunci când Negoescu a făcut o fază de toată frumuseţea, reuşind să-l dribleze pe portarul Farago pe partea stângă, şi, deşi cu toată poarta goală în faţă, a preferat să centreze la 6 metri, pentru ca Arnăut, venit din apărare, să înscrie cu capul.
Prima ocazie de gol din partea secundă şi-a trecut-o în cont Negoescu, în minutul 57, când a expediat un rist exterior din 6 metri, mingea l-a depăşit pe Farago, însă Ţîră a reuşit să respingă de pe linia porţii.
Oaspeţii şi-au trecut şi ei în cont o ocazie în minutul 58, când Bîta l-a lobat de la 14 metri pe nou-intratul între buturile caransebeşene Ruicu-Kozma, însă balonul a căzut pe bara transversală.
Gazdele nu s-au lăsat nici ele mai prejos, iar în minutul 61 Nicola, după o pătrundere pe partea dreaptă, a şutat violent din alergare, de la 14 metri, balonul expediat de el zguduind bara transversală a porţii lui Farago.
În minutul 72, cei de la Bozovici puteau reduce din handicap, însă mingea înaltă trimisă de pe dreapta de Bîta a trecut la câţiva centimetri de poarta gazdelor.
Scorul final a fost stabilit în minutul 83, atunci când Jula a şutat puternic din afara careului, mingea a fost respinsă de apărarea oaspeţilor, însă Nicoară, pe fază, l-a învins pe Farago cu un şut de la 18 metri.
Un minut mai târziu, centrarea înaltă expediată de Mărgan de pe aripa dreaptă a căzut pe transversala porţii oaspeţilor.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu (min. 46, I. Ruicu-Kozma), I. Mărgan, C. Arnăut, R. Stanislav, N. Stanca (46, A. Cut), A. Megheleş, D. Drăgoi, M. Frenţ, N. Jula, Al. Nicola (65, C. Nicoară), C. Negoescu (49, D. Enache); rezerve: C. Govoşdeanu, F. Boieriu-Ujica. Antrenor, Ion Bica.
Nera Bozovici: I. Farago, Al. Blaj, N. Voin, C. Ţîră, M. Şain, C. Simion, F. Bîta, D. Constantin, I. Iapă, I. Goşa, L. Negru; rezerve: C. Vlădulescu, G. Ursu. Antrenor, Nicuşor Voin.
A arbitrat la centru Claudiu Gogu (Reşiţa), asistat la cele două linii de Cristian Buzzi (Oţelu Roşu) şi Adeline Baciu (Reşiţa).
Observatori: Marius Popescu (Reşiţa) şi Dan Miholcea (Bocşa).
Sorin ROGOZ