Caransebeşul, scăldat în Lumina Sfântă


Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeş a fost arhiplină sâmbătă-seară, cu prilejul Concertului Extraordinar de Crăciun, susţinut de Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, dirijată de Gheorghe Costin.

În deschiderea evenimentului, a avut loc ceremonia oferirii Luminii Păcii de la Bethleem (Friedenslicht) municipiului Caransebeş. Candela a fost purtată de doi copii îmbrăcaţi în costume populare şi, pe colindele intonate de Corul Filarmonicii, a fost primită de părintele-vicar Constantin Timiş, care a şi dat citire mesajului P.S. Lucian Mic, care, din binecuvântate pricini, nu a putut participa la această manifestare.

În continuare, publicul prezent, printre care s-au numărat reprezentanţii administraţiei locale în frunte cu primarul Felix Borcean, oameni de cultură, clerici sau simpli iubitori de muzică de calitate, au putut asculta piese de mare popularitate ale compozitorilor J.S. Bach, W.A. Mozart, Fr. Schubert, Fr. X. Gruber şi D. Georgescu-Kiriac, interpretate de Orchestra Filarmonicii „Banatul”, solişti Florin Ionescu-Galaţi – vioară, Vlad Colar – flaut, şi Cristian Ardelean – bariton.

La plecare, toţi cei care au participat la concert au primit gratuit candele cu Lumina Sfântă, care le-a luminat drumul spre casă, şi casele de Sărbători.

Manifestarea a fost organizată de Primăria municipiului, Casa de Cultură „George Suru”, Episcopia Caransebeşului, Fundaţia Academică Culturală Timişoara, Asociaţia „Prophilharmonia” Timişoara, Filarmonica „Banatul” Timişoara şi Rotary Club Caransebeş.