Caransebeşul a câştigat bătălia liderilor


Viitorul Caransebeş – ACS Ghiroda 2-1 (2-0)

Revenită de doar câteva ore din cantonamentul efectuat la Băile Herculane, echipa Viitorul Caransebeş a disputat vineri după-amiază, pe stadionul din Balta Sărată, un meci de verificare în compania liderului Ligii a IV-a Timiş, ACS Ghiroda. Băieţii lui Dan Doran veneau cu un moral bun, după ce miercuri, 22 februarie, au învins într-un alt amical pe AD Mediam Mehadia cu scorul de 7-0, partidă în care pentru gugulani au înscris Şandru (4 goluri), Văcărescu (2) şi Imbre (1).

Vineri, caransebeşenii au deschis scorul repede, în minutul 8, când, după o fază care i-a avut ca protagonişti pe Şandru şi Neagu, acesta din urmă a intrat în careu, a şutat, portarul Ciui a respins în bară, după care balonul a ieşit în corner, lovitura de colţ executată de Şandru fiind prelungită de Arnăut până la Vătafu, care a reluat cu capul, trimiţând balonul în plasă.

Oaspeţii au replicat în minutul 13, prin Dochiţa, care a expediat o torpilă de la 20 de metri, însă Birăescu a fost pe minge şi a reţinut în doi timpi.

Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 23, atunci când Văcărescu a fost faultat la 25 de metri, Bona a executat lovitura liberă cu boltă, peste zid, servindu-l excelent pe Dumitru, care, de la 8 metri, a trimis pe lângă portarul Ciui, ieşit în întâmpinare.

Până la finalul primei reprize, oaspeţii au trecut şi ei de două ori pe lângă gol, în minutul 38, când centrarea lui Mancaş, de pe dreapta, a fost reluată cu latul de Centea, de la 8 metri, pe lângă poartă, şi în minutul 40, când Budur a scăpat singur spre poarta caransebeşeană, a trimis în lateral la Mancaş, însă şutul puternic, de la 4 metri, al acestuia a fost parat spectaculos de Birăescu.

Oaspeţii au redus din handicap în minutul 55, după o fază în care Filimon a centrat de pe aripa dreaptă, iar Barany a reluat imparabil cu capul de la 8 metri.

Timişenii şi-au continuat dominarea, iar în minutul 68 Pătraşcu a trimis o pasă filtrantă perfectă prin apărarea caransebeşeană, Barany a rămas singur cu Birăescu, însă şutul acestuia a trecut la câţiva milimetri de poarta gugulană. În minutul 80, acelaşi Barany, angajat din nou perfect în adâncime, a rămas faţă în faţă cu Birăescu, şutul puternic din 12 metri al atacantului timişean fiind respins spectaculos de goal-keeper-ul gazdelor.

„După o perioadă de pregătire centralizată oferită de factorii locali, pentru care le mulţumim sincer, desfăşurată între 19 şi 24 februarie, iată că am revenit la Caransebeş, şi nu oricum, ci cu o victorie în faţa principalei candidate la primul loc în Liga a IV-a Timiş, echipa din Ghiroda. A fost un meci foarte greu, pentru că mulţi dintre jucători nu au mai făcut un cantonament de cinci, şase ani, iar după o pregătire foarte eficientă la Băile Herculane s-a văzut că am reuşit o primă repriză bună, pe care am dominat-o, de altfel am şi condus cu 2-0, dar în partea a doua s-a văzut oboseala băieţilor după pregătirea centralizată, am luat şi un gol, dar, una peste alta, am reuşit să câştigăm astăzi. A fost o victorie meritată, o victorie muncită… Felicit întregul colectiv care a participat la cantonamentul de la Băile Herculane, şi sper ca de acum încolo să se vadă pe teren ceea ce am lucrat în perioada de pregătire şi îmi doresc ca tot ce am făcut până acum şi vom face în continuare să fie de bun augur pentru fotbalul caransebeşean”, a declarat după meci tehnicianul gazdelor, Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, Văluşescu, Arnăut, Bălan, Vătafu, Dumitru, Dragomir, Bona, Văcărescu, Şandru, Neagu; au mai intrat Gheorghescu, Imbre, Lepa şi N. Birăescu. Antrenor, Dan Doran.

ACS Ghiroda: Ciui, Firuţ, Gavriluţă, Popa, Damian, Mancaş, Naidin, Gaidoş, Centea, Dochiţa, Budur; au mai evoluat Filimon, Barany, Mureşan, Ştefanovici, Ciobanu, Stanciu, Pătraşcu. Antrenor, Vlad Bura.

A arbitrat la centru Claudiu Românu, asistat la cele două linii de Ionuţ Velescu şi Ionuţ Dragomir, toţi din Caransebeş.

Marţi, 28 februarie, gugulanii vor mai juca un amical cu Juniorii A de la Şcoala Sportivă Caransebeş, meci programat de la ora 16, pe stadionul din Balta Sărată, iar joi, 2 martie, se vor deplasa pentru o partidă de verificare la Zăvoi, întâlnirea urmând să înceapă la ora 16. Până la debutul returului, când caransebeşenii vor întâlni, acasă, în 11 martie, pe CS Moldova Nouă, ei vor mai disputa un meci în Cupa României, în data de 5 martie, cu Vulturii Obreja, locaţia nefiind încă stabilită.

Sorin ROGOZ