Get Adobe Flash player

Caransebeşenii au stins Flacăra cu ultima suflare!

FC Caransebeş – Flacăra Făget 2-1 (1-1)

Sâmbătă, 10 septembrie, în cadrul etapei a IV-a a Ligii a III-a, formaţia FC Caransebeş a întâlnit pe teren propriu, pe stadionul din Balta Sărată, pe Flacăra Făget. Meciul a avut două reprize distincte, cea de doua fiind mult mai spectaculoasă şi chiar dramatică spre final, datorită şi dorinţei extraordinare de victorie a gugulanilor, care au crezut în şansa lor până la sfârşit. Eforturile le-au fost răsplătite, golul victoriei fiind înscris de Dovlete, în chiar ultimul minut regulamentar de joc. (S. Rogoz)

Pe o vreme excelentă pentru fotbal, sâmbătă, 10 septembrie, pe stadionul din Balta Sărată s-a jucat meciul dintre echipa locală FC Caransebeş şi Flacăra Făget, contând pentru etapa a IV-a a Seriei a V-a din Liga a III-a. Gazdele şi-au anunţat intenţiile ofensive încă din startul partidei, în minutul 2 Văcărescu creând o fază periculoasă, după o pătrundere individuală pe dreapta, însă şutul său de la 20 de metri, la colţul lung, a trecut pe lângă poartă.

Caransebeşenii au deschis scorul repede, în minutul 5, când Feneş a transformat cu siguranţă lovitura de la 11 metri dictată de ,,centralul” Răzvan Cadar ca urmare a faultului comis în careu de Drăgan, care l-a cosit pe Staicu, scăpat pe partea stângă. După primirea golului, oaspeţii au ieşit la joc mai curajos, chiar mai agresiv, şi aici trebuie amintit că Boghian şi-a lovit în două rânduri cu pumnul în figură adversarii, ultima oară Ov. Bălan având nevoie de îngrijiri medicale, însă arbitrul nu l-a sancţionat pe jucătorul Făgetului nici măcar cu cartonaş galben. Arţăgoşi şi foarte nervoşi, oaspeţii au fragmentat jocul, spectacolul sportiv fiind în evidentă suferinţă, singura lor preocupare părând să fie împiedicarea gazdelor de a construi atacuri elaborate şi de a ajunge în preajma careului propriu.

Ţimbota, însă, a reuşit să le înşele ,,vigilenţa” în minutul 21, când a pătruns pe dreapta, a înşirat pe drum doi adversari, însă şutul său de la 22 de metri a trecut pe lângă poarta apărată de Rădulescu. Până în minutul 30, oaspeţii aproape că nu au contat în atac – asta şi datorită faptului că băieţii lui Ion Ibric s-au apărat bine –, singurele faze rezolvate de Vulpescu fiind un corner bătut de Petruş şi o lovitură liberă executată de Ilie, de la 35 de metri.

O perioadă, apoi, Făgetul a presat, în căutarea egalării, însă atacurile s-au lovit de apărarea bine organizată şi aşezată în teren a caransebeşenilor. Aceştia au mai avut o fază periculoasă în minutul 37, atunci când lovitura liberă executată de Feneş a fost respinsă peste poartă. Egalarea a venit în minutul 43, în urma unui corner bine executat de Petruş, cu efect, la colţul scurt, goal-keeper-ul caransebeşean Vulpescu scăpând mingea în plasă.

Gazdele au început repriza a doua în forţă, la capătul atacurilor în valuri aflându-se Ciobanu, Staicu şi Fara, însă oaspeţii au respins, uneori în disperare, baloanele ajunse în careul lor. Caransebeşenii puteau înscrie în minutul 57, când Staicu, aflat la 18 metri, în poziţie centrală, avea ocazia să şuteze, însă a preferat să încerce angajarea lui R. Dumitru, pe partea stângă, faza stingându-se de la sine. În minutul 64, Suru a fost agăţat cu mâna de Briciu, în urma loviturii libere executate de Feneş, în careu, caransebeşenii cerând penalty, ca urmare a henţului comis de Gălan, însă Răzvan Cadar a lăsat jocul să curgă.

Oaspeţii puteau să treacă în avantaj în minutul 66, însă ,,latul” din 10 metri al lui Briciu a trecut peste transversala porţii caransebeşene. Gazdele au ripostat aproape imediat, prin Fara, al cărui şut excelent de la semiînălţime, de la 25 de metri, a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Rădulescu. Spre final, caransebeşenii au atacat dezlănţuit, cu toate liniile, oaspeţii având şi ei câteva contraatacuri tăioase, ceea ce a făcut ca spectaculozitatea meciului să crească. În două rânduri, Tică s-a aflat în poziţii favorabile, însă lovitura sa de cap din minutul 81 a fost respinsă spectaculos în corner de Rădulescu, iar cea din minutul 86 a trecut peste transversală.

Golul care a adus fericirea, dar şi liniştea, în ,,Groapa cu lei” a picat în ultimul minut regulamentar de joc, Dovlete înscriind cu capul, din 6 metri, în urma unui corner executat de Văcărescu. Iar în cele 6 minute de prelungire dictate de Răzvan Cadar, în afară de izbucnirile nervoase ale oaspeţilor, nu s-a mai întâmplat aproape nimic…

,,Au fost două reprize distincte, în prima băieţii au făcut cam tot ce le-am cerut eu, s-au achitat bine de sarcini, dar a venit singura ocazie a adversarilor, când au şi înscris, pe o greşeală personală a lui Vulpescu. La pauză, în vestiar, le-am spus că nu e nimic, e ca şi cum am începe meciul de la 0-0, şi a trebuit să riscăm. Am riscat totul, şi am câştigat. Băieţii s-au dăruit, puteam să şi pierdem, dar mă bucur că am câştigat. Atuul noastru a fost azi jocul de echipă, fiindcă, prin muncă, vor veni şi rezultatele. Mai avem de pus la punct unele lucruri, dar echipa progresează, ceea ce mă bucură, la fel cum mă bucură şi faptul că suntem pe aceeaşi lungime de undă cu conducerea clubului. La începutul campionatului au existat unele probleme, dar au fost câţiva oameni care s-au implicat, oameni de decizie, cărora, în munele echipei, le mulţumesc. Cât despre partida din etapa viitoare, ştiţi cum se spune – cel mai important meci este cel care urmează. Deocamdată ne hrănim cu această victorie, dar ne aşteaptă un meci greu, la Jiul Petroşani, unde mergem cu intenţia să facem un joc bun şi eu zic că, acum având un moral ridicat, o să venim de acolo cu punct sau cu puncte”, ne-a declarat tehnicianul gazdelor, Ion Ibric.

FC Caransebeş: Vulpescu, Covăsală, R. Dumitru (Panduru), Ov. Bălan, Ţimbota, Suru (Tică), Feneş, Ciobanu (Dovlete), Văcărescu, Fara, Staicu (Frenţ); rezerve: Socaci, Şt. Bălan, Ştefănuţ. Antrenori, Ion Ibric, Dan Doran.

Flacăra Făget: Rădulescu, Popovici, Drăgan, Gălan, Demian, Petruş, Briciu, Ilie, Boghian (Doroi), Raţiu, Şuleap; rezerve: Iacob, Mihuţa, Burduhos, Dragodan, Popescu, Tache. Antrenor, Adrian Săvoiu.

A arbitrat la centru Răzvan Cadar, asistat la cele două linii de Casian Bălan şi Mihai Jivan, toţi din Arad.

Observatori: Mircea Axente (Arad) şi Ion Filip (Slatina).

Rezultatele complete ale etapei a IV-a sunt: Becicherecu Mic – Jiul Petroşani 0-1; FC Caransebeş – Flacăra Făget 2-1; CSM Şcolar – Valea lui Mihai 2-1; Bihorul Beiuş – Naţional Sebiş 2-1; ACS Recaş – Gloria Reşiţa 1-0; FC Timişoara II – CFR Simeria 3-1; Gloria Arad – C.S. Vladimirescu 2-2; Giarmata – FC Hunedoara 1-0.

Clasament Liga a III-a

1. Giarmata 4 4 0 0 8-2 12 (+6)

2. A.C.S. Recaş 4 3 1 0 7-2 10 (+4)

3. Bihorul Beiuş 4 3 1 0 6-3 10 (+4)

4. C.S.M. Şcolar 4 2 2 0 5-3 8 (+2)

5. Caransebeş 4 2 2 0 4-2 8 (+2)

6. Hunedoara 4 2 1 1 4-3 7 (+1)

7. Flacăra Făget 4 1 0 2 5-5 6 (0)

8. Valea lui M. 4 1 2 1 5-5 5 (-1)

9. Naţional Sebiş 4 1 1 2 4-4 4 (-2)

10. Timişoara II 4 1 1 2 6-6 4 (-2)

11. Petroşani 4 1 1 2 3-4 4 (-2)

12. Vladimirescu 4 1 1 2 6-9 4 (-2)

13. Gloria Reşiţa 4 0 2 2 2-4 2 (-4)

14. Simeria 4 0 1 3 2-6 1 (-5)

15. Gloria Arad 4 0 2 2 4-8 2 (-4)

16. Becicherecu M. 4 0 0 4 0-5 0 (-6)

Etapa a V-a, 16 septembrie: Becicherecu MicMillenium Giarmata; Jiul PetroşaniFC Caransebeş; Flacăra FăgetŞcolar Reşiţa; Valea lui MihaiBihorul Beiuş; Naţional SebişACS Recaş; Gloria ReşiţaFC Timişoara SA II; CFR SimeriaGloria CTP Arad; Vladimirescu 2003FC Hunedoara.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ

 

Traducere