Când dragostea ucide…


În noaptea de 18 ianuarie, în jurul orei 23.30, pe Numărul Unic de Urgenţă 112, s-a primit un apel prin care se semnala faptul că un autoturism, în care se aflau patru tineri, a plonjat în Lacul Mare din localitatea Dognecea. Pompierii militari ai Detaşamentului Reşiţa din cadrul Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin au plecat imediat cu o autospecială de intervenţie înspre locul indicat şi au aflat că trei dintre tineri au reuşit să se salveze, unul dintre ei fiind dat dispărut. Din pricina întunericului, acţiunile de căutare-salvare au fost amânate pentru zorii zilei, cu atât mai mult cu cât s-a constatat nevoia intervenţiei scafandrilor, ne-a informat lt. Adriana Marghescu, purtător de cuvânt al instituţiei. Deoarece Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” nu are scafandri, aceştia au venit de la Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă Timiş şi Arad, în dimineaţa zilei de duminică. Până la sosirea lor, pompierii militari au identificat locul unde se afla maşina, cu ajutorul căngilor din barca de salvare. După venirea scafandrilor, a fost scos din apă trupul tânărului care, din nefericire, nu a putut să se salveze. Recuperarea din apă a autoturismului s-a dovedit a fi o acţiune destul de dificilă, din pricina îngustimii drumului. După ce a fost trasă din lac cu ajutorul autospecialei de descarcerare grea, maşina de teren, înmatriculată în Anglia, a fost ridicată şi pusă pe şosea cu ajutorul unei Wole.

Din declaraţiile celor trei tineri care au reuşit să se salveze, a reieşit că victima, Vasile C., în vârstă de 26 de ani, a tras intenţionat de volan, prăbuşind maşina în lac. Acesta venise pentru a se angaja la pădure, la Dognecea, din localitatea Vişeul de Jos, judeţul Maramureş. După o relaţie de câteva luni pe care a avut-o cu o tânără din comună, aceasta a vrut să se despartă de el, în aceste condiţii Vasile C. intenţionând să îşi caute de lucru în comuna Fârliug.

În seara de sâmbătă, cei patru prieteni au împrumutat un Jeep şi s-au dus la discotecă la Ezeriş, de unde Vasile C. a hotărât să plece la Dognecea, la fosta iubită. Refuzul acesteia de a se împăca cu el a stârnit o ceartă la telefon între cei doi, iar în drum spre casă, aproape la ieşirea din comună, Vasile C., care era băut, a tras pe neaşteptate de volan, iar maşina a căzut în lac, într-un loc în care apa are o adâncime de cinci metri.

Cel care conducea maşina a declarat că pasagerii au reuşit să iasă din habitaclu după ce unul dintre ei a spart un geam.

Bogdan NAUM