Campionat de schi pe zona de vest


Renumitul alpinist Cornel Galescu, preşedinte al Clubului Montan Caransebeş, efectuează în această perioadă demersuri pentru concretizarea unei mai vechi iniţiative. Este vorba despre organizarea, în zona de vest a ţării, a unui Campionat regional de schi alpin. Respectiva competiţie ar urma să fie împărţită pe mai multe categorii de participare şi va include un număr de trei etape, ce se vor desfăşura pe Muntele Mic, Muntele Semenic şi în Munţii Parâng, în staţiunea montană Straja, din judeţul Hunedoara.

Până la acest moment, Cornel Galescu a luat legătura cu reprezentanţii a două asociaţii de profil din zona de vest a ţării, şi anume Asociaţia „Prietenii Munţilor” din Reşiţa şi Asociaţia Schiorilor din localitatea Straja, care şi-au manifestat intenţia pozitivă în sprijinirea acestei iniţiative. De asemenea, alpinistul caransebeşean a găsit înţelegere la nivelul conducerii Direcţiei pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin. În acest sens, pe viitor urmează să fie înfiinţat un Club sportiv de schi în judeţ. Preşedintele Clubului Montan din municipiul Caransebeş, Cornel Galescu, afirmă că odată cu eventuala concretizare a proiectului de organizare în zona de vest a ţării a unui Campionat regional de schi, se va produce o stimulare evidentă a sportului alb, mai ales în rândul tinerilor.

De menţionat şi faptul că următorul pas în înfăptuirea acestui proiect va consta în convocarea unei întruniri la care vor lua parte reprezentanţii Clubului Montan din municipiul Caransebeş, ai Asociaţiei „Prietenii Munţilor” din Reşiţa şi ai Asociaţiei Schiorilor din localitatea Straja, precum şi conducerea Direcţiei pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin, dar şi reprezentanţi ai Administaţilor publice locale. Astfel, cu acest prilej va fi înfiinţat un Comitet de Iniţiativă în ceea ce priveşte demararea concretă a proiectului în cauză.

Liviu DINU