Asfalt pe Strada Muzicanţilor


După multe aşteptări, iată că Strada Muzicanţilor, din Maciova, a fost asfaltată. Bucuria cetăţenilor din comunitatea rromă este cu atât mai mare cu cât ei nu mai credeau că, după ce mult timp nimeni nu i-a băgat în seamă, acum au o stradă cu aspect civilizat.

Printr-o Hotărâre de Consiliu Local, în 2008 numele Coloniei Maciova a fost schimbat în Strada Muzicanţilor, aparţinând administrativ localităţii Maciova. Prin parteneriatul existent între Primăria comunei Constantin Daicoviciu şi comunitatea franceză din Montrevel-en-Bresee, aici s-a construit în 2009-2010 un Centru Cultural Multifuncţional, unde muzicanţii pot să facă repetiţii ori să organizeze evenimente, nunţi sau alte acţiuni cu caracter social-educativ. În această vară, tot împreună cu prietenii francezi, interiorul sălii festive a clădirii a fost pictat în diverse culori, cu instrumente muzicale specifice muzicii populare din zona Banatului. De asemenea, lângă clădire a fost amenajat un loc de joacă pentru copii, iar în vecinătate – un teren de fotbal.

„Execuţia lucrărilor de asfaltare a străzii a fost posibilă după finalizarea licitaţiei şi încheierea contractului pentru execuţia lucrărilor. Finanţarea lucrărilor de asfaltare a fost realizată cu fonduri de la bugetul local. Tot în această etapă de asfaltare a străzilor din comună s-a realizat şi asfaltarea străzii din centrul satului Maciova, unde sunt amplasate Biserica şi şcoala Gimnazială, şi încă un kilometru din Strada Principală a localităţii Mâtnicu Mare, care asigură accesul în centrul satului”, ne-a informat Daniel Boambeş, edilul-şef al comunei Constantin Daicoviciu. (M. Doman)