Anticorupţia, la Primăria Caransebeş



În cursul dimineţii de marţi, cinci ofiţeri de la direcţia Generală Anticorupţie au descins la Primăria Caransebeş, întrerupând concursurile organizate pentru ocuparea funcţiilor de director la Piața Gugulanilor și Clubul Sportiv Municipal.
Ofiţerii DGA le-au cerut celor trei candidaţi să întrerupă concursul și să li se pună la dispoziție toate actele care au stat la baza organizării și derulării acestuia, ofițerii având informații că unii dintre candidați ar fi știut răspunsurile la subiectele alese de comisia de examinare. Surse DGA au declarat că asupra unuia dintre candidați chiar s-ar fi găsit rezolvările la subiectele de concurs.
Primarul Felix Borcean a fost primul dus la audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în jurul prânzului. În sală, ofițerii DGA au continuat să verifice actele, iar în jurul orei 14 toți membrii comisiei de examen și cei trei candidați au fost conduși la Parchet pentru a fi audiați şi ei în acest caz.
Concursul pentru cele două posturi a fost anulat. Pentru funcția de director la Piața Gugulanilor se înscriseseră Luminița Verdeș și Pavel Juca, iar pentru cea de director al CSM Caransebeș, Mihai Minea.
După ieşirea de la audieri, primarul Felix Borcean a declarat că a fost audiat câteva ore în calitate de martor. „Am spus că Juca mi s-a părut un tip potrivit pentru a ocupa postul de director la Piaţă. Chiar dacă mi-au fost sugerate, subiectele le-am tocat cu o zi înainte de concurs, comisia a făcut ce subiecte a considerat. Concursul a fost filmat, a fost ultracorect şi consider că nu am făcut nicio prostie“, a spus edilul. (B. Naum)