881.421 de buletine de vot, în aşteptarea alegătorilorInstituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a organizat recent o instruire în sistem de videoconferinţă cu primăriile din judeţ, în contextul organizării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi a Referendumului naţional din data de 26 mai.
În vederea organizării şi desfăşurării procesului electoral, autorităţile publice locale asigură, cu sprijinul Instituţiei Prefectului, dotarea tehnico-materială a sediilor Birourilor electorale ale secţiilor de votare şi întocmesc şi tipăresc listele electorale permanente.
Instituţia Prefectului asigură transportul şi distribuirea buletinelor de vot, a ştampilelor de control şi a celor cu menţiunea „VOTAT”, precum şi ale celorlalte materiale, documente şi tipizate prevăzute de lege către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ.
Împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne va fi asigurată menţinerea ordinii publice la secţiile de votare, în ziua votării, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.
De asemenea, Instituţia Prefectului asigură plata indemnizaţiilor membrilor Birourilor electorale judeţene şi ai Birourilor electorale ale secţiilor de votare după finalizarea alegerilor.
În judeţul Caraş-Severin vor fi distribuite, la cele 365 de secţii de votare, în total, 881.421 de buletine de vot (câte 293.807 pentru alegerile europarlamentare şi cele două întrebări ale Referendumului naţional), 1.825 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi 270.616 timbre autocolante.
Lista persoanelor desemnate preşedinţi şi locţiitori ai Birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 poate fi consultată la https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/
Lista persoanelor desemnate operator de calculator ai Birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 este disponibilă la https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/
Alte link-uri utile:
Site-ul alegerilor europene, cu informații despre cum puteți vota, știri și rezultatele alegerilor: https://www.alegerile-europene.eu/…
Biroul Electoral Central pentru Alegerea Membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019: http://europarlamentare2019.bec.ro/
Bianca METEŞ