„Primele creaţii”, un îndrumător util


Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşini din Caransebeş, Corpul B, respectiv Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2, a organizat în Sala de conferinţe a Cercului Militar o manifestare cultural-literară dedicată elevilor din clasele terminale din cadrul ciclului gimnazial de studiu. Cu acest prilej, a fost prezentat materialul intitulat „Primele creaţii”, care cuprinde o serie de eseuri şi alte lucrări literare de debut ale elevilor din clasa a VIII-a A de la instituţia de învăţământ din urbea de pe Timiş şi Sebeş.

De asemenea, între altele, volumul mai include modele de argumentări privitoare la apartenenţa la anumite genuri literare, compuneri, interpretări de texte, rezumate ale operelor literare, caracterizări de personaje şi unele texte funcţionale, precum modele de scrisori sau diverse cereri. De menţionat şi faptul că materialul în cauză a fost editat pentru tipar sub coordonarea profesoarei de Limba şi Literatura română Ana Borcean. „Primele creaţii” reprezintă un îndrumător deosebit de util, în special pentru elevii claselor terminale din cadrul ciclului gimnazial de studiu.

La finalul acţiunii derulate în Sala de conferinţe a Cercului Militar Caransebeş a fost prezentat şi un film-memento, referitor la activităţile şcolare şi extraşcolare derulate de elevii clasei a VIII-a A de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2 din cartierul Pipirig.

Liviu DINU