Final de tur cu victorie pentru Caransebeş


Rapid Buchin – ACS Viitorul 1913 Caransebeş 2-5 (1-3)

În cadrul etapei a XIII-a, ultima a turului Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a jucat duminică, 26 noiembrie, în deplasare la eterna rivală, echipa din Buchin. A fost un meci al orgoliilor, disputat pe o vreme crâncenă, cu un vânt rece, care a suflat pe toată durata partidei, dar, cu toate acestea, jocul a fost frumos, viu disputat, dovadă şi scorul înregistrat la final pe tabela de marcaj.

Prima ocazie de gol şi-au trecut-o în cont oaspeţii, în minutul 3 Şandru executând un corner de pe stânga, însă O. Bălan a trecut cu capul la câţiva centimetri de minge, balonul scurgându-se apoi în afara suprafeţei de joc. În minutul 9, acelaşi Şandru a mai executat o lovitură de colţ, tot de pe partea stângă, de această dată pe lângă gol trecând Covăsală şi din nou O. Bălan. Şandru a ratat şi el o bună oportunitate de a deschide scorul în minutul 11, când a reluat peste poartă, de la 10 metri, centrarea trimisă de pe dreapta de Ciucur.

Căpitanul caransebeşean şi-a reparat însă greşeala în minutul 14, când i-a centrat perfect de pe dreapta lui Neagu, care, de la 12 metri, a trimis plasat în vinclul drept al porţii apărate de Băluţă.

În minutul 18, Şandru a scăpat singur pe partea stângă, a intrat în careu şi, altruist, a încercat să-l servească pe Ciucur, aflat în poziţie ideală, însă Dovlete s-a interpus între atacanţii caransebeşeni şi, în ultimul moment, a trimis în corner.

Oaspeţii şi-au mărit avantajul în minutul 24, atunci când Neagu a executat o lovitură liberă de la 38 de metri direct pe poartă, prinzându-l pe Băluţă, care se aştepta la o centrare, pe picior greşit, mingea ducându-se în colţul stâng al porţii gazdelor.

În minutul 27 oaspeţii şi-au mărit avantajul din nou, după ce Şandru a dejucat pasul la ofsaid făcut de apărarea gazdelor, a scăpat spre poarta adversă şi, deşi talonat de V. Dragomir, a intrat în careu şi, de la 14 metri, a trimis plasat în vinclu.

Prima ocazie mai periculoasă a gazdelor s-a consemnat în minutul 30, când D. Frenţ a centrat de pe dreapta, mingea a traversat careul caransebeşean, iar Marina a reluat dintr-o bucată, la colţul lung, însă a ratat ţinta cu doar câţiva centimetri.

În cele din urmă, Buchinul a redus din handicap în minutul 33, în urma unei faze în care acelaşi D. Frenţ l-a servit din nou pe Marina, şutul acestuia, de la 11 metri, ducându-se în stânga lui Birăescu, al cărui plonjon s-a dovedit inutil.

Gazdele mai puteau înscrie o dată în minutul 43, în urma unei lovituri libere obţinute de Marina, faultat la 20 de metri lateral-stânga, însă şutul bun, la colţul scurt, al lui Cărăuşu, a fost respins de Birăescu.

Caransebeşenii şi-au mărit avantajul la doar trei minute de la reluare, după o acţiune purtată pe partea dreaptă de Ciucur, care, deşi talonat de Dovlete, a reuşit să intre în careu şi, de la 8 metri, l-a executat pe Băluţă cu un şut puternic la colţul scurt.

Din acel moment, gazdele s-au văzut mult mai mult în meci, orgoliul făcându-i pe jucătorii Buchinului să stea mai mult în jumătatea adversă de teren. Pe acest fond, în minutul 71, Cărăuşu a executat un corner tăiat de pe partea stângă, mingea lovind transversala porţii apărate de Birăescu. Trei minute mai târziu avea să vină şi golul, după ce Al. Frenţ a centrat bine de pe stânga, iar Vilcinschi, deşi incomodat de O. Bălan, a reluat cu capul, de la 8 metri, în stânga lui Birăescu.

În minutul 84, oaspeţii puteau să-şi mărească avantajul, la o pătrundere a lui Şandru, pe partea stângă, însă căpitanul caransebeşean, talonat de V. Dragomir, a şutat din careu pe direcţia portarului, Băluţă a respins cu piciorul, iar Jula, la care a ajuns mingea, a reluat peste poartă de la 10 metri.

Cel de al cincilea gol al băieţilor antrenaţi de Ion Bica a picat totuşi în minutul 86, în urma unei faze în care Neagu a prelungit mingea venită din degajarea lui Birăescu, Şandru a scăpat singur şi l-a driblat elegant pe Băluţă, după care a trimis balonul în poarta goală.

Avramovici putea să-şi treacă şi el numele pe lista marcatorilor în minutul 89, atunci când a fost lansat excelent de Neagu, însă şutul năpraznic de la 16 metri a muşcat transversala, după care a bătut pământul la câţiva centimetri în faţa liniei porţii.

„A fost un meci ceva mai greu decât cele pe care le-am disputat până acum, un meci cu ambiţii locale, dacă pot să spun aşa, dar e bine că în cele din urmă am câştigat, restul nu mai contează… Ne aşteaptă, probabil, o rejucare a meciului cu Croaţia Clocotici, care în etapa a XII-a nu s-a prezentat la partida de pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, dar nu ştim nimic sigur, aşteptăm decizia de la AJF Caraş-Severin”, ne-a declarat după meci antrenorul caransebeşean Ion Bica.

Rapid Buchin: C. Băluţă, S. Dovlete, A. Vilcinschi, I. Gaje (min. 82, E. Rafa), V. Dragomir, M. Stepanescu, D. Frenţ, R. Cărăuşu, Al. Frenţ, I. Drăgoi, M. Marina; rezerve: I. Dragomir, I. Curcanu. Antrenor, Monică Boştioacă.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, M. Mariţescu, Gh. Valuşescu, G. Negrei, N. Jula, Al. Ciucur (67, Al. Avramovici), R. Covăsală, Al. Dumitru (53, N. Imbre), D. Şandru, A. Neagu, O. Bălan (87, H. Bona); rezerve: D. Socaci, A. Ţundrea, C. Ţuţul. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Alexandru Stamatoiu (Moldova Nouă) şi Emanuel Cicu (Caransebeş).

Observator, Mihai Moatăr (Reşiţa).

Celelalte rezultate ale etapei: Croația Clocotici – Steaua Dunării Pojejena 3-2; Voința Lupac – CSO Anina 10-1; AS Berzasca – Metalul Bocșa 5-1; Nera Bozovici – Foresta Armeniș 5-0; CS Oravița – Moldova Nouă 5-3; Agmonia Zăvoi a stat.

Sorin ROGOZ