Consiliul judeţean scapă de desponibilizări


La această instituţie nici nu se pune problema ca oamenii să fie daţi afară, deoarece – susţinea conducerea Consiliului -, din cele 3.000 de posturi, doar 2.700 sunt ocupate. Totuşi, afirmă aceleaşi surse, vor fi luate în viitor câteva măsuri pentru reducerea cheltuielilor la acest nivel, una dintre acestea fiind îngheţarea posturilor. De asemenea, vor fi îngheţate şi salariile, în 2010 bugetarii putând să-şi ia adio de la sporuri şi prime, principalul obiectiv în acest an fiind menţinerea posturilor ocupate. (S. Berger)

Conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin susţine că nu se pune problema unor disponibilizări în această instituţie, deoarece, din cele 3.000 de posturi, care cuprind atât Consiliul Judeţean, cât şi direcţiile din subordine, sunt ocupate doar 2.700.

Se vor lua, însă, câteva măsuri pentru reducerea cheltuielilor la acest nivel, una dintre acestea fiind îngheţarea posturilor. Cele 300 de posturi bugetate până acum urmează a fi îngheţate, la care se adaugă şi reorganizarea activităţii. Administraţiile publice nu vor da faliment, atâta doar că în următorii doi ani se va gândi o restructurare a lor.

Îngheţate vor fi şi salariile, iar în 2010, bugetarii îşi iau adio şi de la sporuri şi prime. Principalul obiectiv în acest an îl reprezintă menţinerea posturilor ocupate, astfel încât să nu se ajungă la a da afară oameni.

Standardul de cost va fi noţiunea de bază şi pentru Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, în 2010. În total, prefectura are 70 de angajaţi, cu tot cu serviciile pe care le are în subordine, respectiv Serviciile Publice Comunitare pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple şi de Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor. Surse din această instituţie afirmă că până în momentul de faţă nu s-a stabilit nimic concret. Situaţia va fi, însă, analizată, având în vedere că sunt unele primării care au mulţi angajaţi, faţă de numărul de locuitori pe care îi deservesc. Oricum, vor exista criterii exacte în ceea ce priveşte stabilirea numărului de salariaţi la unităţile administrativ-teritoriale.

Sonia BERGER