Centura Caransebeşului, gata într-o săptămână?


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a acordat firmei Copisa, pentru finalizarea lucrărilor la Centura ocolitoare a municipiului Caransebeş, un termen-limită care expiră la sfârşitul săptămânii viitoare,.

Potrivit oficialilor CNADNR, dacă iniţial circulaţia ar fi trebuit reluată la finele lunii mai, constructorul a mai primit o păsuire de două luni, noul termen de finalizare a lucrărilor fiind 27 iulie. Reprezentanţii Companiei nu au precizat însă şi care sunt motivele respectivei amânări, însă, cel mai probabil, aceasta a fost cauzată de faptul că lucrările sunt gata în proporţie de doar 50-60 la sută.

Firma constructoare s-a axat în ultima perioadă pe remedierea problemelor apărute în primăvara acestui an la rigolele de scurgere, pe finalizarea şi semnalizarea corectă a sensurilor giratorii, principala problemă rămânând, însă, stratul de uzură care trebuie turnat pe cei 12 kilometri ai Şoselei ocolitoare a municipiului. În aceste condiţii, nu ar fi exclus ca nici termenul de 27 iulie să nu poată fi respectat de executantul lucrărilor.

În tot acest timp, caransebeşenii care locuiesc pe cel puţin zece străzi vor trebui să suporte în continuare praful şi zgomotul produsee de TIR-urile ce tranzitează capitala gugulanilor. De precizat că Şoseaua de centură a Caransebeşului, o lucrare de peste 30 de milioane de euro, nu a fost încă recepţionată de CNADNR.

Sonia BERGER