Trei premii într-o săptămână pentru „Credo”


Trupa de teatru „Credo” a Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului a participat, recent, la Bistriţa, la cea de a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Teatru cu titlul „Zbor”.

Manifestarea s-a întins pe parcursul unei săptămâni şi s-a adresat atât elevilor, cât şi studenţilor. Aceasta face parte dintr-o serie amplă de activităţi culturale desfăşurate în cadrul Festivalului „Nosa”. La eveniment au participat şase formaţii artistice, din mai multe zone ale ţării, iar trupa de teatru „Credo”, fiind o echipă unită, a obţinut nu doar unul, ci mai multe premii, ne-a informat Petrişor Rada, coordonatorul Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului şi al trupei de teatru „Credo”. „Trupa s-a întors de la Bistriţa cu trei premii, două pentru interpretare masculină şi pentru interpretare feminină, cel de al treilea fiind pentru curajul de a aborda Comedia dell`Arte. Nu este prima dată când trupa abordează acest gen de teatru, iar bucuria copiilor a fost foarte mare în ceea ce priveşte concursul, emoţiile au fost foarte mari, dar ne bucurăm că totul s-a sfârşit cu bine şi au reuşit să-şi facă noi prieteni, au reuşit să înveţe din acest concurs. Sperăm să participăm şi mai departe şi la alte concursuri şi să aducem şi alte premii, atât pentru Episcopie, cât şi pentru municipiul Caransebeş”.

Toate veniturile din premiile câştigate vor fi împărţite în acţiunile de caritate pe care Centrul de Voluntariat le va desfăşura în continuare.

Trupa de teatru „Credo” a luat fiinţă în noiembrie 2010, fiind formată exclusiv din tineri membri ai Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului, din cadrul Sectorului social-misionar, şi vizează atât aspectul cultural, cât şi cel social-filantropic. Din trupa lărgită fac parte elevi din şcolile caransebeşene care au strâns la un loc pasiunea pentru actorie, bucuria de a fi împreună, plăcerea de a experimenta lucruri noi şi, nu în ultimul rând, plăcerea de a dărui şi de a educa.

Sonia BERGER