Şi ocaziile se răzbună, nu-i aşa?


CS Scorilo-Autocatania – Naţional Sebiş 1-1 (1-0)

Primul meci al returului Ligii a III-a susţinut de clubul caransebeşean Scorilo-Autocatania pe teren propriu s-a desfăşurat sâmbătă, 12 martie, ,,driverii” din Balta Sărată avându-i ca adversari pe fotbaliştii de la Naţional Sebiş, echipă aflată cu un loc în faţa lor în clasament. Întâlnirea s-a terminat la egalitate, scor 1-1, golul gazdelor fiind înscris de Feneş, din penalty. Din păcate, în această partidă caransebeşenii au ratat cât pentru zece meciuri. În etapa viitoare, ,, driverii” vor juca în deplasare, la Becicherecul Mic. (S. Rogoz)

Sâmbătă, 12 martie, s-a desfăşurat primul meci al returului Seriei a V-a a Ligii a III-a susţinut pe teren propriu de ,,driverii” din Balta Sărată, în etapa a XVII-a ei întâlnind pe Naţional Sebiş, formaţie aflată cu o treaptă în faţa lor în clasament, respectiv pe locul IV.

Seria ocaziilor a fost deschisă de Ciobanu, care, în minutul 5, şi-a făcut foarte bine o minge cu capul peste apărarea adversă, însă portarul Merşca a ieşit în întâmpinare şi a respins cu pumnul. În minutul 11, după un fault asupra lui Porcescu, ,,centralul” Eugen Gheorghioiu a dictat lovitură liberă de la 22 de metri, însă centrarea-covrig a lui Feneş nu a fost ajunsă de acelaşi Porcescu, mingea poposind în braţele lui Merşca. Un minut mai târziu, vârful caransebeşean a trimis bine cu capul, din careu, însă mingea a trecut peste poartă.

Ocaziile la poarta lui Merşca s-au înmulţit, odată cu trecerea timpului, în minutul 13 Cornea fiind la un pas de un autogol spectaculos, în vinclul porţii apărate de Merşca. În minutul 17, după un fault asupra lui Ciobanu, Feneş a executat o lovitură liberă de la 35 de metri, însă şutul său bun, pe jos, a fost prins cu dificultate de portarul oaspeţilor. Caransebeşenii erau deja cu fundaşii la mijlocul terenului, controlând în totalitate jocul. În minutul 19, Şt. Bălan a prins o torpilă de la 30 de metri, mingea fiind scoasă de sub transversală în ultimul moment de către Merşca. În urma executării cornerului, R. Dumitru a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă de către Feieş, penalty-ul fiind transformat de Feneş, care a trimis în plasă, după ce balonul a muşcat din stâlpul drept al porţii sebişene.

După primirea golului, oaspeţii au scos autobaza din poartă, ieşind timid la joc, însă lipsa lor de hotărâre la finalizare a făcut ca apărarea caransebeşeană să respingă uşor orice tentativă de a pune în pericol buturile apărate de Socaci. Gazdele şi-au continuat seria de ratări, astfel că, în minutul 34, Coman, scăpat singur, a fost blocat de Merşca, mingea a ajuns la Ciobanu, iar acesta, din careu, nu a reuşit să înscrie, fiind deposedat în ultimul moment de fundaşii oaspeţilor. Cu câteva minute înainte de pauză, Ciobanu şi-a trecut în cont ultima ocazie a primei reprize, şutând din întoarcere, de la 17 metri, la o palmă de vinclu, fază la care Merşca a fost pur şi simplu spectator.

Primul sfert de oră al reprizei secunde a semănat cu începutul meciului, adică gazdele s-au întrecut în ratări. În două rânduri, Feneş a trecut pe lângă majorarea scorului, prima dată în minutul 51, când, ,,trasorul” expediat din colţul careului a lovit transversala, mingea căzând însă în faţa liniei porţii, şi a doua oară un minut mai târziu, şutul său din lovitură liberă, de la 20 de metri, fiind respins de apărarea sebişeană.

Oaspeţii au egalat în minutul 61, când, pe un contraatac rapid purtat pe partea dreaptă, Radu a centrat în careu, mingea l-a păcălit pe Socaci, a ajuns la Ivancea, care, de la numai 8 metri, nemarcat, a trimis cu latul în plasă. Din acel moment, jocul s-a desfăşurat într-o singură direcţie – spre poarta lui Merşca. În minutul 63, şutul lui Văcărescu, pe jos, de la 17 metri, a fost prins cu greu de portarul oaspeţilor. Peste doar două minute, Ov. Bălan a reluat cu capul centrarea venită de la Feneş, din lovitură liberă, însă Merşca a prins. În minutul 68, Feneş a beneficiat de altă lovitură liberă, centrarea lui deviată cu călcâiul de către R. Dumitru trecând la o palmă de bară.

Odată cu apropierea finalului, gazdele s-au prăvălit pur şi simplu peste adversari, în minutele 73 şi 74, Porcescu şi Tică ratând două bune ocazii de a înscrie. În aceste condiţii, oaspeţii au făcut ce ar fi făcut orice altă echipă aflată în aceeaşi situaţie: au tras cât au putut de timp, tăvălindu-se pe jos la cea mai mică atingere. Ultimele două ratări le-au aparţinut lui Şt. Bălan – şut de la 18 metri, deviat de fundaşi –, şi lui R. Dumitru, al cărui şut din careu a trecut peste poartă. În ultimul minut de joc, la un corner executat de Feneş, gazdele au cerut penalty, acuzând că un fundaş advers a comis henţ în careu. Arbitrul a spus însă ,,NU” şi a trimis, astfel, un punct în contul Sebişului.

CS Scorilo-Autocatania: Socaci, R. Dumitru, Patrona, Ov. Bălan, Grigorie, Ţimbota (Tică), Şt. Bălan, Feneş, Ciobanu (Văcărescu), Coman (Neagu), Porcescu; rezerve: Boureanu, Românu, Păvălan, Epure. Antrenor, Ion Ibric.

Naţional Sebiş: Merşca, Feieş, Cornea, Lung, Viderak, Jurcă, Bardan, Radu, Budur, Necşulescu, Ivancea; rezerve: Soltesz, B. Toma, C. Toma, Toader, Susan, Gornic. Antrenor, Lucian Ciba.

A arbitrat la centru Eugen Gheorghioiu (Timişoara), asistat la cele două linii de concitadinul său, Cristian Drăguţ, şi de Gabriel Golosie (Lugoj).

Observator, Dănuţ Sopa (Sibiu).

În etapa viitoare, a XVIII-a, programată sâmbătă, 19 martie, caransebeşenii vor juca în deplasare, la Mama Mia Becicherecul Mic.