Se înnoieşte Piaţa de vechituri din Caransebeş 1



În şedinţa de vineri, 31 ianuarie, consilierii locali caransebeşeni au aprobat proiectul de hotărâre privind documentaţia tehnico-economică pentru reabilitarea Pieţei de vechituri prin realizarea unei platforme balastate, compactate şi dalate, şi construirea unei învelitoare pe structură metalică.
Şefa Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, Luminiţa Verdeş, a spus că realizarea proiectului dă posibilitatea de a crea condiţii mai bune pentru cei care fac comerţ ambulant cu vechituri, iar aceste lucrări de reabilitare şi modernizare se impuneau a fi executate mai demult.
„De acum, urmează să obţinem toate autorizaţiile, după care vom scoate această lucrare la licitaţie, a cărei valoare este 886.000 de lei, ea fiind achitată din sumele obţinute de noi prin autofinanţare. Este un proiect în suprafaţă de 1.000 mp, de aceea şi costurile s-au ridicat la această valoare. Oricum, va fi un proiect cu termen de finalizare 12 luni şi care nouă ne va face cinste”, a mai spus Luminiţa Verdeş.
Proiectul a fost realizat şi plătit în vara lui 2018, dar, din nu se ştie ce motive, el nu a fost prins pe ordinea de zi a niciunei şedinţe de Consiliu local.
Luminiţa Verdeş a adăugat că joia, când la Caransebeş este zi de târg, Piaţa de vechituri este foarte aglomerată, în funcţie de vreme aici venind să-şi vândă marfa între 300 şi 400 de comercianţi ambulanţi din Caransebeş sau de la Reşiţa, Lugoj şi chiar de la Timişoara, cu haine, încălţăminte sau scule.
„O parte din investiţie va fi recuperată din chirii, o masă costă 50 de lei pe lună, precum şi din taxa de intrare, care este de 1 leu de persoană, dar nu vom putea acoperi întreaga sumă. În anul 2015 s-a împrejmuit acea zonă şi s-au montat mesele din beton, dar acum este prima oară când această piaţă va fi reabilitată”, a mai spus Luminiţa Verdeş.
Şefa Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor” a mai precizat că, pentru 2020, se doreşte finalizarea Halei de lactate şi a spaţiilor comerciale P+1, unde suma este de doar 200.000 de lei, şi se intenţionează ca ea să fie dată în folosinţă încă în cursul acestui an.
„Mai sunt de efectuat acolo unele lucrări, pentru că trebuie respectate nişte condiţii de igienă impuse de Direcţia Sanitar-Veterinară, şi executarea racordului la apă şi canal. Şi, bineînţeles, e vorba şi de obţinerea avizului de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”, a adăugat Luminiţa Verdeş.
Şefa serviciului a mai spus că în raportul de activitate pe anul 2019, la capitolul investiţii cheltuielile s-au ridicat la 3.000 de lei, din care 2.000 de lei pentru proiectul parcometrelor, unul necesar, şi 1.000 de lei pentru racordul la apă şi canalizare.
În ceea ce priveşte cele 15 vitrine frigorifice care, chiar dacă nu au fost plătite, ele se află totuşi în Hala de lactate, conform Luminiţei Verdeş, acestea nu sunt omologate şi, prin urmare, aşa cum a spus şi primarul Felix Borcean, cel mai bine ar fi ca ele să fie returnate firmei de la care au fost aduse, în decembrie 2019, administraţia pieţei făcând în acest sens două notificări la care, însă, nu s-a primit niciun răspuns.
Bogdan NAUM


Un gând despre “Se înnoieşte Piaţa de vechituri din Caransebeş

Comentariile sunt închise.