Scriitorul Mihail Rădulescu se întoarce la şcoală


Săptămâna trecută, timp de trei zile, cunoscutul şi îndrăgitul scriitor caransebeşean Mihail Rădulescu şi-a lansat ultimul volum, „Vremuri şi moravuri”, în trei unităţi de învăţământ din municipiu, terenul predilect, în ultima vreme, ales de autor pentru a-şi promova cărţile.

Astfel, marţi, 17 octombrie, scriitorul a poposit la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, unde, în prezenţa a aproximativ 50 de elevi din clasele a IX-a şi a XI-a, dar şi a cadrelor didactice de aici, printre care s-au numărat prof. dr. Nicolae Borlovan, Camelia Grecu şi Ariana Covaci, şi-a prezentat cartea, a dialogat cu gazdele şi a oferit autografe.

Miercuri, el s-a aflat la Colegiul Naţional „Traian Doda”, întâlnire la care au participat elevi din clasele a IX-a şi a XII-a, precum şi profesoarele Ana Borcean şi Dana Tat, iar joi, 19 octombrie, a fost prezent la Liceul Tehnologic „Dacia”, la acţiune, pe lângă elevi, luând parte şi Nicolae Borcean, dascăl şi fost city-manager al municipiului, directorul Florin Bogdea, directorul-adjunct al instituţiei de învăţământ, Luiza Stepanescu, şi prof. dr. Liliana Danciu.

Volumul „Vremuri şi moravuri”, publicat la Editura „Mirton” din Timişoara, este o antologie care cuprinde cele mai importante texte apărute în „Catrene fără recurs”, „Fără drept de apel”, „Condamnat cu… suspendare” şi „Recunosc, sunt (ne)Vinovat”, cărora li se adaugă încă 35 de noi catrene, scrise în ultima perioadă.

Sonia BERGER

FOTO: Doru BĂLĂŞOIU