Scor alb în oraşul cărbunelui


Minerul Anina – Scorilo-Autocatania II 0-0

Sâmbătă, 30 aprilie, s-a disputat etapa cu numărul XXV, din Liga a IV-a, în cadrul căreia Scorilo-Autocatania II Caransebeş a întâlnit, în deplasare, pe Minerul Anina. Oaspeţii se aşteptau la un meci greu, lucru declarat oficial şi de antrenorul Dan Doran, dar, în aceeaşi măsură, îşi doreau şi o victorie, care i-ar fi propulsat pe caransebeşeni în clasament, făcându-i să schimbe locurile cu formaţia gazdă. În plus, Scorilo-Autocatania avea, înaintea meciului de sâmbătă, o serie de cinci jocuri fără înfrângere în campionat, aflându-se, conform declaraţiilor staff-ului echipei, pe un drum indiscutabil ascendent, în ciuda, sau poate tocmai datorită tinereţii lotului.

Jocul a început într-o uşoară notă de dominare a gazdelor, care au presat în primul sfert de oră, însă fără a pune cu adevărat în pericol poarta apărată de Socaci, cele câteva şuturi de la distanţă trecând departe de ţintă. Prima acţiune notabilă a minerilor s-a consemnat în minutul 15, când, în urma unui corner executat de pe partea dreaptă, Şchiopu a reluat cu capul, însă Socaci a prins fără probleme. Odată cu trecerea timpului, oaspeţii au echilibrat partida, egalând şi situaţia în ceea ce priveşte ocaziile, şutul lui Păvălan de la 9 metri, din minutul 20, trecând puţin peste poartă. După doar câteva secunde, mingea a ajuns la Boureanu, care, fără să stea prea mult pe gânduri, a tras de la 18 metri, pe jos, însă A. Străin a prins uşor.

Responsabilul cu executarea loviturilor libere din partea gazdelor, Burlui, a beneficiat de două astfel de ocazii, în minutele 33 şi 38, însă de fiecare dată Socaci s-a opus deschiderii scorului, cu toate că în prima parte a jocului portarul caransebeşean a evoluat cu soarele în faţă.

În repriza a doua, doar o singură fază de poartă s-a mai jucat pe teren uscat – cu un gazon, de altfel, foarte bun –, respectiv lovitura liberă de la 20 de metri, din minutul 51, executată de Boureanu şi respinsă în corner de portarul gazdelor, Străin, după care a început o ploaie torenţială, care şi-a pus amprenta pe întreaga desfăşurare a meciului. Ce a urmat a fost o luptă surdă la mijlocul terenului, un joc de uzură, fragmentat de numeroasele faulturi comise de componenţii ambelor echipe, balonul, ud, fiind extrem de greu de controlat. Pe acest fond, în minutul 62, Frenţ i-a trimis din aut lui Dovlete, aflat în careu, şutul acestuia la colţul scurt, de la 8 metri, fiind apărat de portarul gazdelor.

Cea mai mare ocazie a minerilor s-a consemnat în minutul 62, când Burlui a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, Socaci a prins, însă apoi a scăpat balonul ud, care a ajuns la Dör, mijlocaşul gazdelor nereuşind să împingă, de la doar 10 metri, mingea în poartă, pericolul fiind îndepărtat în ultimul moment de apărarea caransebeşeană. Băieţii antrenaţi de Dan Doran şi Florin Bistrian au avut şi ei o ocazie uriaşă de a înscrie, în minutul 72, însă Urs, scăpat singur spre poarta lui Străin, a fost faultat din spate de Călina, care a primit al doilea galben şi a fost, automat, eliminat de pe teren. Lovitura liberă dictată de ,,centralul” Cătălin Novac a fost executată în forţă de Ivanici, dar portarul gazdelor a reuşit să respingă cu pumnii.

Deşi cu un om mai puţin, minerii au alergat după golul victoriei, însă cei care puteau modifica tabela de marcaj au fost tot caransebeşenii, în minutul 80 acelaşi Urs scăpând pe stânga, însă Străin a ieşit în întâmpinare şi a respins cu piciorul în aut. Cu toate că până la final gazdele au atacat în valuri, nu s-a mai întâmplat nimic. Poate doar ar mai trebui adăugat că, cu puţin curaj, după eliminarea lui Dör caransebeşenii ar fi putut să forţeze înscrierea unui gol. Dar şi egalul e bun, fiindcă şi un punct, la Anina, se obţine greu.

Minerul Anina: A. Străin, Olaru, Şchiopu, Călina, Izvernar, L. Străin, Burlui, Dör, Bouda, Curcudel (Rus), Boboescu (Krepelea); rezerve: Olariu, Drăguşanu, Georgescu. Antrenor, Paul Ştaboreanu.

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Ştefănuţ, Covăsală, Puşchiţă, Dovlete, Ivanici, Lepa, Păvălan, Vireag (Vulpeş), Boureanu (Urs), Frenţ. Antrenori: Dan Doran, Florin Bistrian.

A arbitrat la centru Cătălin Novac, asistat la cele două linii de Dorin Şelep şi George Chitucea.

Observatori: Mircea Medar, Robert Căpăţână.

În etapa a XXVI-a, intermediară, caransebeşenii au jucat miercuri, 4 mai, acasă, cu Mincitorul Reşiţa, iar sâmbătă, 7 mai, vor întâlni, în deplasare, pe Viitorul Vermeş.

  • În cadrul etapei cu numărul XXIV a Seriei a V-a a Ligii a III-a, echipa Scorilo-Autocatania Caransebeş a întâlnit marţi, 3 mai, în deplasare, pe Luceafărul Oradea, liderul clasamentului, meciul încheindu-se cu scorul de X-X în favoarea……… În etapa a XXV-a, programată vineri, 6 mai, ,,driverii” din Balta Sărată vor juca pe teren propriu cu CSM Şcolar Reşiţa.

 

 

Sorin ROGOZ