Scandal ca-n civilie la ,,Pavilionul Ofiţerilor”


Un scandal spontan a izbucnit la sfârşitul săptămâni trecute, în chiar miezul zilei, în plin Centru civic al municipiului Caransebeş. Membrii unei Asociaţii locative dintr-un imobil situat în Piaţa „General Ioan Dragalina” sunt nemulţumiţi şi afectaţi de modul în care se efectueză lucrările de reabilitare la clădirea „Pavilionul Ofiţerilor”, imobil aflat în imediata vecinătate a Blocului 2A.

„Pavilionul Ofiţerilor” se află în prezent în proprietatea unui cetăţean italian care a demarat aici ample lucrări de renovare, întrucât clădirea în cauză prezenta, până nu demult, pericol de prăbuşire. Însă membrii Asociaţiei Locative Condominale de Proprietari Nr. 1 sunt nemulţumiţi pentru că, odată cu lucrările de reabilitare, calcanul de pe imobilul deţinut de cetăţeanul italian a căzut peste acoperişul blocurilor, producând pagube materiale şi deteriorări, respectiv ţigle sparte, structura din lemn distrusă şi infiltraţii de apă. Între alte nemulţumiri, cum ar fi faptul că uşile şi ferestrele apartamentelor nu se mai închid cum trebuie, din cauza înclinării imobilului, oamenii sunt terorizaţi şi de traficul greu ce se desfăşoară pe aleea de sub balcoanele lor, deşi aici există un indicator care limitează accesul autovehiculelor cu o greutate de peste 1,5 tone. Ei afirmă că, din această cauză, garajele din zonă s-au fisurat.

Mai mult, locatarii de la Blocul 2A din Piaţa „General Ioan Dragalina” se simt sfidaţi de cetăţeanul italian proprietar al „Pavilionului Ofiţerilor”, pentru că acesta nici măcar nu binevoieşte să le asculte problemele.

„Pavilionul Ofiţerilor” este una dintre cele mai mari şi mai vechi clădiri din Caransebeş. Imobilul a fost construit în anul 1874, pentru a asigura cazarea ofiţerilor din Regimentul 43 Infanterie. În ultimii ani, clădirea a apaţinut Ministerului Apărării Naţionale, după care a trecut în administrarea Primăriei Caransebeş, care a vândut-o la licitaţie, în anul 2006, unui investitor italian.

Liviu DINU