Sărbătoare la Biserica Zăvoi


Cu ocazia praznicului Sfântului Ierah Nicolae, Biserica şi comunitatea din localitatea Zăvoi au fost în sărbătoare. La lăcaşul de cult ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”, părintele paroh Silviu Cotuna a săvârşit Sfânta Liturghie, iar preşcolarii şi elevii de la instituţiile de învăţământ din comună şi din satele învecinate au susţinut mini-recitaluri de colinde. I-au încântat astfel pe pe cei prezenţi, copilaşii de la Grădiniţa din localitatea Zăvoi, precum şi elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII din satul Măru, coordonaţi de directorul Ion Pârvu.

Copiii au luat parte la acest eveniment spiritual datorită faptului că, în ultima perioadă, au fost semnate parteneriate între Biserică şi unităţile de învăţământ din comună, în urma cărora au fost implementate mai multe proiecte educaţionale. Cu acest prilej, tinerii au fost îmbrăcaţi în port tradiţional specific Văii Bistrei.

La finalul mini-recitalului de colinde, preşcolarii de la Grădiniţa din comuna Zăvoi şi elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII din satul Măru au primit dulciuri din partea lui Moş Nicolae. (L. Dinu)