Rangerii Juniori, provocaţi la experienţe în naturăAsociația Altitudine – Filiala Banat continuă să provoace copiii la experiențe în natură, în cadrul proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munții Țarcu, ediția a X-a. Proiectul se desfășoară cu finanțare din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România.
„Anul acesta ne întâlnim în școli cu elevi din Timișoara și din comunitățile învecinate Sitului Natura 2000 Munții Țarcu – Armeniș, Teregova, Zăvoi, Glimboca, Măru. Împreună am creat și amplasat 23 de căsuțe de păsări, am explorat cu bicicleta vecinătățile Lacului Rusca Teregova și am descoperit cătunele Scărișoara și Ineleț din Valea Cernei. Copiii au avut ocazia să experimenteze cățararea pe stâncă pe traseul Via Ferrata de la Turnul lui Liman, să descopere speciile de arbori din Situl Natura 2000 Munții Țarcu într-o excursie la Cabana Cuntu și să se familiarizeze cu speciile de reptile și șerpi într-un atelier alături de biologul Alexandru Rădac.
În următoarele săptămâni, continuăm seria de excursii și ateliere în școli, precum și mult așteptata tabără Ranger Junior din Poiana Mărului.
Parteneri în implementarea acestui proiect ne sunt: Liceul Teoretic «Babel», Liceul Tehnologic «Sf. Dimitrie» Teregova, Școala Gimnazială Armeniș, Școala Gimnazială Zăvoi și Școala Gimnazială «Gheorghe Frățilă» din Glimboca”, ne-a informat Loredana Ștefănuț,
coordonator de proiect „Ranger Junior în situl Natura 2000 Munții Țarcu”.
În ediţiile anterioare ale proiectului, peste 2.550 de elevi au participat la excursii, ateliere, prezentări, concursuri despre Situl Natura 2000 Munții Țarcu în școli și în natură. De asemenea, 260 de elevi au participat la tabere Ranger Junior în Munții Țarcu, opt dintre ei reprezentând chiar Situl Natura 2000 Munții Țarcu la Taberele Internaționale ale Rangerilor Juniori organizate de către Federația Europarc în diferite Parcuri naționale din Europa.
Bianca METEŞ