,,Pui de OM, pui un POM”… curge pe Valea Bistrei


Pe şantierul de împăduriri al Ocolului Silvic Rusca Montană a avut loc o acţiune plantare a unui număr de 1.500 de puieţi de brad, molid şi paltin, în punctul de lucru numit „Cioara”.

Acţiunea voluntară de împădurire, la care au participat de 34 elevi din Rusca Montană şi Ruschiţa, are o deosebită valoare educativă, fiindcă dă comunităţii speranţa că viitorul pădurii este asigurat prin aceşti copii. La activitate au participat directorul lor, profesorul Ion Ardelean, împreună cu dăscăliţele Stela Şarampoi, Drăghina Otilia Jura şi Theodora Ingrid Şoldan, cea care este organizatoarea locală a acţiunii de voluntariat ,,Pui de Om, pui un POM”, iniţiată de Organizaţia de Strategii şi Programe de Dezvoltare (O.S.P.D.), Caransebeş.

Genul acesta de acţiuni este binevenit, pentru ca societatea civilă să aibă o imagine mai bună despre modul de gospodărire a pădurilor Statului de către silvicultori, pentru că în ultimii ani se observă tendinţa populaţiei de a vedea în fondul forestier doar un folos material imediat, prin exploatarea lemnului, fără să se ştie că în spatele acestui ecosistem se află o muncă enormă de întreţinere şi reînnoire, a subliniat ing. Vasile Ciobanu, şeful Ocolului Silvic Rusca Montană.

Prezentă la acţiune, preşedinta Organizaţiei de Strategii şi Programe de Dezvoltare, Loredana Eichelmann, s-a declarat plăcut impresionată  de implicarea comunităţii din Rusca Montană, la acţiune participând, alături de şcoală şi de Ocolul silvic, şi reprezentaţi ai bisericii şi ai poliţiei din localitate. „Statistic vorbind, Caraş-Severinul deţine un loc fruntaş pe ţară, ca suprafaţă împădurită, şi vrem să conştientizăm populaţia judeţului, în special copiii, că pădurea este principala sursă de oxigen, iar pe viitor vom sprijini şcolile să participe la astfel de acţiuni de voluntariat, a declarat directorul Direcţiei Silvice Caraş-Severin, ing. Adorian Solomonesc, în deschiderea manifestării organizate la Ocolul Silvic Rusca Montană. ,,Pui de OM, pui un POM” continuă la Băuţar.

Carmen SENCO