Propunere de „Oscar”, la Caransebeș!


După ce a deschis competiția oficială a celei de a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, din 11-22 mai, cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, „SIERANEVADA”, va deschide și sezonul de toamnă al premierelor cinematografice românești.

Pelicula, care îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu, va rula pe marile ecrane din România începând cu data de 9 septembrie.

Una dintre cele mai așteptate producții românești ale anului, „SIERANEVADA” va avea una dintre premierele de gală la Cinema Luna din Caransebeș, miercuri, 14 septembrie, la ora 19, la eveniment urmând să participe actorii Mimi Brănescu și Ana Ciontea.

Acțiunea din „SIERANEVADA” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian „Charlie Hebdo” și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

„SIERANEVADA”, propunerea României la Premiile Oscar, este o producție „Mandragora”, în coproducție cu „Produkcija 2006 Sarajevo” (BIH), Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, „Sisters and Brother Mitevski”, „Spiritus Movens” și „Alcatraz Films”.

Sonia BERGER