Podul de piatră de la Slatina-Timiş prinde conturCa urmare a precipitaţiilor abundente căzute la jumătatea lunii iunie, apele râului Timiş au deteriorat unul dintre pilonii de susţinere ai podului care face legătura dintre Slatina-Timiş şi Drumul Naţional 6 (E70), dintre Caransebeş şi Băile Herculane. Pentru a evita o situaţie neprevăzută, autorităţile judeţene au luat atunci măsura preventivă de a închide circulaţia pe acest pod, lucru care creează neajunsuri atât locuitorilor comunei, care, pentru a ieşi în Drumul naţional, sunt nevoiţi să facă un ocol prin Bucoşniţa, cale de 5 kilometri, dar şi turiştilor care pot ajunge la Văliug pe scurtătură, prin Slatina-Timiş.
În aceste condiţii, fiindcă podul are statut de Drum judeţean, primarul Gheorghe Roma a hotărât să rezolve problema prin forţe proprii, mergând personal la Bucureşti, la Compania Naţională de Investiţii.
El a luat luat decizia de a construi, în regie proprie, un alt pod, pe locul celui care făcea legătura între centrul de comună şi satul aparţinător Sadova Veche, care a fost distrus de inundaţiile din 2010. La Bucureşti, a depus documentaţia pentru construirea unui pod în regim de urgenţă, moment din care Compania Naţională de Investiţii a preluat amplasamentul şi a demarat procedurile pentru realizarea acestuia.
Zilele trecute, am surprins imagini de la acest obiectiv, Gheorghe Roma dându-ne asigurări că, până cel mai târziu la sfârşitul acestei luni, podul va fi dat în folosinţă.
Bianca METEŞ