„Părintele simfonismului bănăţean”, lansat la Episcopie


Miercuri, 13 noiembrie, în Sala de festivităţi „Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeş a fost lansat volumul „Vasile Ijac – Părintele simfonismului bănăţean”, apărut în Colecţia „Ecce Musica” a Editurii Eurostampa din Timişoara şi semnat de muzicologul prof. dr. Constantin Tufan Stan, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Cartea a fost prezentată de prof. univ. dr. Dumitru Jompan, la rându-i membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Nu a lipsit de la eveniment Corul „Mărgana” din comuna Marga, dirijat de prof. univ. dr. Dumitru Jompan, căruia i s-au alăturat pianista Raluca Miclăuş şi flautistul Dumitru Palagniuc, profesori la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj.

Radio Timişoara a oferit un compact-disc cu selecţii muzicale din creaţia compozitorului Vasile Ijac, înregistrări păstrate în Fonoteca de Aur.

Vasile Ijac – profesor, dirijor, compozitor şi critic muzical, s-a născut în data de 11 februarie 1899, la Caransebeş, şi a trecut în nefiinţă în 4 august 1975, la Timişoara.

Sonia BERGER