O repriză, Caransebeşul a fost pe primul loc


AFCM Reşiţa – FC Caransebeş 3-1 (0-1)

Sâmbătă, 26 octombrie, în cadrul etapei a IX-a a Ligii a III-a, în Valea Domanului s-a disputat derby-ul dintre AFCM Reşiţa şi FC Caransebeş. Meciul a avut o încărcătură cu atât mai mare cu cât gazdele nu stăteau tocmai confortabil în clasament, iar gugulanii, în cazul unei victorii, ar fi trecut pe primul loc, deoarece liderul, Flacăra Făget, de care îi despărţea doar un punct, a stat.

Partida a început într-o uşoară notă de dominare a reşiţenilor, concretizată în minutul 14 cu un şut bun al lui Bogman, de la 22 de metri, Cioloca a respins până la Costescu, însă reluarea acestuia s-a dus peste poarta oaspeţilor. În minutul 28, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de pe partea stângă, de la 30 de metri, executată de Biţiş, în careul gugulan s-a creat un meleu, mingea a ajuns la Costescu, şutul acestuia de la 14 metri fiind respins cu un reflex spectaculos de Cioloca.

Oaspeţii au replicat peste două minute, prin acţiunea purtată pe dreapta de Bârsan, centrarea pe jos a acestuia fiind reluată slab din careu de Staicu. Reşiţenii au mai avut o fază periculoasă în minutul 38, când Costescu a tras bine de la 25 de metri, la semiînălţime, mingea trecând la o palmă de bara din stânga a porţii gugulane.

Cu un minut înainte de pauză, Tecsi l-a faultat din spate pe Stancu, infracţiune pentru care reşiţeanul a văzut „galben”, lovitura liberă de la 35 de metri fiind executată de Suru, pe jos, în dreapta lui Haidău, goal-keeper-ul gazdelor văzându-se nevoit să scoată mingea din plasă.

Repriza a doua a început în aceeaşi uşoară notă de dominare a gazdelor, presiune care, odată cu trecerea timpului, s-a accentuat, stare de lucruri care a dus la răsturnarea spectaculoasă a rezultatului partidei. Astfel, dacă în minutul 47 Bârsan a reluat cu capul un corner bătut bine de Suru, la colţul scurt, apărat de Haidău, următoarele două ocazii de a înscrie le-au aparţinut reşiţenilor. În minutul 48, Costescu a şutat peste poarta gugulană, din colţul careului, iar în minutul 50 Cioloca a intervenit la lovitura de cap trimisă de la 4 metri de Dârvăneanu.

Gazdele au egalat în minutul 50, după un corner bătut de Biţiş de pe partea stângă, mingea, deviată, lovind bara, după care a fost împinsă în poartă de Pitaru. Reşiţenii au continuat să atace, în minutul 60 Breşneni prinzând un şut bun, de la 18 metri, lângă bara porţii gugulane, însă Cioloca a reuşit să respingă balonul.

Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 74, după o fază frumoasă reuşită de Kovacs, care a primit la 20 de metri, după care a pătruns pe stânga, a driblat tot ce i-a ieşit în cale, inclusiv pe Cioloca, după care, din unghi, a trimis în poarta goală.

Liviu Achim a făcut o serie de schimbări în formaţia gugulană, însă nici jucătorii nou-introduşi în teren nu au reuşit să fie o supapă la presiunea exercitată de reşiţeni. Aceasta s-a materializat pentru ultima oară în minutul 80, când Tecsi a intrat în careul caransebeşean, a pasat, însă Firoiu a făcut henţ, „centralul” Flavius Roşu dictând penalty. A executat Biţiş, în dreapta lui Cioloca, portarul gugulan ghicind colţul, însă neputând interveni.

Până la sfârşit, caransebeşenii au alergat după egalare şi chiar au avut câteva ocazii de a înscrie. În minutul 88, deşi talonat de Takacs, Vucea a şutat bine din colţul careului, mingea trecând la câţiva centimetri de bara porţii lui Haidău. În minutul următor, Bâldea l-a angajat pe Staicu, pe partea dreaptă, şutul atacantului gugulan trecând puţin pe lângă. În minutele de prelungire, Stancu a bătut bine un corner de pe dreapta, însă Haidău a prins lovitura de cap a lui Bâldea.

AFCM Reşiţa: Haidău, Pitaru, Takacs, Pistol, Costescu, Kovacs (min. 78, Uţiu), Dârvaru (53, Beloescu), Breşneni (83, Negrei), Tecsi, Bogman, Biţiş; rezerve: Ţicrea, Guşcă, Potocianu, Loba. Antrenor, Gheorghe Barbu.

FC Caransebeş: Cioloca, Firoiu, Dubei, Opriş, Costachi, Scărlătescu (79, Bâldea), Stancu, Liuba (59, Vucea), Staicu, Bârsan (67, A. Ganea), Suru (79, Şandru); reserve: Socaci, Nemţescu, Vijulie. Antrenori: Liviu Achim, Dan Doran.