Liliana Danci, la Europenele de Alergare Montană


Tânara atletă caransebeşeană Liliana Danci a obţinut încă o performanţă importantă pentru sportul cărăşean. Atleta, legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş şi Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, a luat parte la un concurs de selecţie în vederea participării la Campionatul European de Alergare Montană. Evenimentul sportiv în cauză s-a desfăşurat în localitatea Sinaia. Aici, Liliana Danci a concurat la categoria „Senioare” şi a alergat pe o distanţă de opt kilometri, cu o diferenţă de nivel de 650 de metri, numai urcare. Caransebeşeanca a trecut prima linia de sosire, într-o manieră detaşată, cu aproximativ cinci minute înaintea urmăritoarelor sale.

Prin urmare, atleta a obţinut dreptul să reprezinte România la Campionatul European de Alergare Montană, ce va avea loc în data de 5 septembrie, în Slovenia. De menţionat şi faptul că la Concursul de Selecţie pentru Campionatul European de Alergare Montană de la Sinaia au mai fost prezente junioarele Ştefania Milu, care a terminat cursa pe locul IV, precum şi Tania Tilneac, care s-a clasat pe locul V.

Echipa de atletism a Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş se pregăteşte sub coordonarea profesorilor Iuliana Popescu şi Marian Enache, cu implicarea antrenorului federal Cristian Dragomir. (L. Dinu)