Legiunea lui Pissano i-a înfrânt pe „italienii” de la Mama Mia


caransebes mama mia 8

FC Caransebeş 1913 – Mama Mia Becicherecu Mic 2-0 (2-0)

Sâmbătă, 22 august, FC Caransebeş 1913 a disputat, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, ultima partidă de verificare dinaintea startului campionatului Ligii a II-a, în compania formaţiei din Liga a III-a, Mama Mia Becicherecu Mic.

Meciul a început într-o notă de echilibru, cu câteva tentative ofensive timide ale gazdelor, stopate însă de apărarea bine aşezată în teren şi coordonată de Telescu, a formaţiei vizitatoare. Prima fază periculoasă s-a petrecut în minutul 20, atunci când Stoica a scăpat pe dreapta şi, de la 25 de metri, din unghi, a şutat puternic la colţul scurt, însă Miklos a reuşit să scoată balonul din vinclu, respingând în corner. Scorul a fost deschis trei minute mai târziu, în urma unui corner de pe partea stângă, bine executat de Roman, Stoica deviind de la 10 metri, cu capul, mingea în plasa porţii timişene. O altă fază notabilă s-a consumat în minutul 28, când Lupu a făcut o cursă pe stânga, a pătruns în careu, însă şutul său de la 14 metri, la colţul lung, a trecut peste transversala porţii apărate de Miklos.

Caransebeşenii şi-au majorat avantajul pe tabela de marcaj în minutul 37, după o fază în care Cârstoiu a interceptat un balon la mijlocul terenului, i-a pasat lui Lupu, acesta a făcut o cursă de 30 de metri, după care a trimis la Livan, în careu, pe partea dreaptă, de unde juniorul venit de la Poli Timişoara a expediat un şut superb, care l-a depăşit pe Miklos şi s-a oprit în vinclul porţii „italienilor” de la Becicherecu Mic, făcându-şi astfel un frumos cadou de ziua lui.

Până la pauză, gugulanii mai puteau înscrie în minutul 41, când, după o pasă excelentă primită de la Lupu, Stoica, aflat la 8 metri, a încercat o execuţie de fineţe, dar balonul s-a scurs pe lângă poarta timişeană.

Partea doua a meciului a fost controlată în totalitate de gazde, chiar dacă prima ocazie importantă s-a consemnat abia în minutul 72, când Săulescu a centrat pe jos de pe dreapta, reluarea de la 8 metri a lui La Vecchia ducându-se puţin pe lângă bara din drepata a porţii apărate de Culda. Putea fi 3-0 în minutul 82, când acelaşi La Vecchia l-a angajat excelent în careu pe Francesco Pissano, însă şutul năprasnic al acestuia, de la doar 10 metri, a fost respins în corner de Culda. Ultima fază importantă s-a petrecut în minutul 90, când La Vecchia a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, însă balonul a trecut la doar câţiva centimetri de vinclul porţii timişene.

„După meciul de azi am mare încredere în echipă, cu atât mai mult cu cât acum 15 zile, când am sosit la Caransebeş, nu exista un grup unit, şi practic am plecat de la zero. Astăzi nu m-a interesat rezultatul, ci felul în care jucătorii s-au mişcat pe teren, echipa să fie scurtă, să se mişte repede, să plece pe contratac imediat cum are mingea, să nu stea pe gânduri, iar evoluţia de azi îmi dă încredere în viitor. În ceea ce priveşte lotul, managerul general al clubului mai caută una sau două soluţii, pe posturi unde ar mai fi nevoie de jucători, şi mai ales de «underi», copii pe care, din campionatul care va începe sâmbătă, e obligatoriu să-i avem în teren. În aceste zile în care am stat la Caransebeş am lucrat foarte bine cu jucătorii, băieţii au răspuns excelent la tot ceea ce le-am cerut şi continuăm pe această direcţie, fiindcă în prima etapă va trebui să ne prezentăm foarte bine, iar dacă vor mai veni jucători, sperăm ca ei să se integreze cât mai bine şi cât mai repede în echipă”, a spus, după meci, Giovanni Pissano, tehnicianul italian al lui FC Caransebeş 1913.

FC Caransebeş 1913 a început în formula Adrian Pascal, Antonio Stelitano, Cornel Suciu (Viitorul Constanţa), Sorin Răducu (Juventus Bucureşti), Sorin Buşu, Monel Cârstoiu (Farul Constanţa), Alin Roman, Sabin Lupu, Mădălin Livan (Poli Timişoara), Robert Roşoagă (Viitorul Cluj), Constantin Stoica; au mai intrat pe parcursul meciului Cristian Birăescu, Ionuţ Bogdanovici (FC Olt Slatina), Adelio Cerbone, Pasquale Menna, Dan Filip (ACU Poli Timişoara), Cristian Suru, Dragoş Săulescu, Alex Dumitru (CSŞ Caransebeş), Francesco Pissano, Alesandro La Vecchia şi Dan Telecican (Unirea Sânnicolau Mare); mai fac parte din lot, dar nu au jucat, Hermann Bona (CSM Şcolar Reşiţa), Giani Stoichiţoiu (U Craiova II), Ionuţ Boldea (FC Hunedoara), Alex Curelea (CSM Şcolar Reşiţa), Robert Bădoiu (CSŞ Caransebeş) şi Cosmin Negoescu. Antrenor, Giovanni Pissano.

Să mai spunem că fundaşul central Ionuţ Gugu, venit de la ASA Târgu Mureş, se află în aceste zile în Franţa, unde dă teste de joc pentru o echipă din Liga a II-a din Hexagon.

Mama Mia Becicherecu Mic: Miklos, Ştefanovici, Telescu, Todorov, Ştefănescu, Radu, Luţă, R. Artimon, Centea, Niţă, Bârză; au mai jucat Culda, Motreanu, Tăbăcaru, Negruţ, Zurbagiu, Mărginean, Nicoară, Cioancă, Saizu. Antrenor, Sorin Bălu.

Sorin ROGOZcaransebes mama mia 2