În „meciul” pentru Aeroportul Caransebeş, mingea este în terenul Consiliului Judeţean


Într-o discuţie purtată recent cu Gabriel Olariu, administratorul societăţii „Oneiric Solutions”, cel care a investit în Liceul Tehnologic „Max Ausnit” Caransebeş, primul liceu privat de aviaţie din România, acesta a declarat că există deja încheiate contracte cu mai multe firme care lucrează la programul de reautorizare a acestui aeroport, pentru a deveni aeroport de aviaţie generală. „Tocmai am terminat proiectul pentru aerogară, cu fluxurile de călători, cu toate birourile necesare pentru Poliţia de frontieră, Vamă, SRI, personal pentru controlul de zbor… Turnul de control este deja terminat, şi lucrăm acum la planul de securitate şi de siguranţă. Mai avem o singură problemă aici, cu o suprafaţă de 3,5 hectare, care ajunge chiar lângă pista aeroportului, şi, datorită faptului că nu avem încă predată această suprafaţă, nu putem să terminăm planul topometric, cu toate avizele, ca să putem spune că terenurile sunt ale Consiliului judeţean, date nouă în concesiune, şi să avem garanţia că putem să respectăm programul de siguranţă şi de securitate pentru aeroport. Cu acest teren avem o problemă, deoarece a fost un litigiu care a durat foarte mult. Am înţeles, acum, că acest teren aparţine Consiliului judeţean, mai este, în opinia noastră, doar o formalitate ca cei de la Consiliu să ni-l predea, şi atunci, ca documente, avem tot ce ne trebuie pentru a obţine autorizaţia de la Autoritatea Aeriană Civilă Română”, a mai spus Gabriel Olariu.

În ceea ce priveşte relaţia sa cu cei de la SC „Excav Prod” SRL Băuţar, cea care a concesionat aeroportul de la Consiliul judeţean, dar care acum este în insolvenţă, Gabriel Olariu a declarat că, în prezent, se află în plin proces de preluare a acţiunilor pe care firma din Băuţar le deţine la SC Aeroportul Caransebeş SA. „Avem o relaţie normală, şi eu zic că inclusiv prezenţa lor la festivitatea de deschidere a anului şcolar dă dovadă că este aşa. Mai mult, în şedinţa Adunării Generale a SC Aeroportul Caransebeş SA, eu am fost ales membru în Consiliul de Administraţie şi am fost împuternicit de către această structură să reprezint societatea în relaţiile cu terţii”, a adăugat administratorul firmei „Oneiric Solutions”.

Întrebat dacă este convins de faptul că Consiliul Judeţean Caraş-Severin îi va preda cele 3,5 ha de teren, Gabriel Olariu a spus că a trimis până acum două adrese către această instituţie, la care nu a primit, însă, niciun răspuns. Oricum, a adăugat investitorul, speră ca apele să se limpezească cât mai curând. „Dacă dânşii ne vor preda acest teren, în secunda doi vom începe să plătim redevenţele pentru ceea ce se întâmplă aici şi vom putea depune documentele pentru autorizarea aeroportului ca aeroport de aviaţie generală”.

Olariu a declarat că nu a luat în calcul un răspuns negativ din partea Consiliului judeţean, deoarece, la nivel declarativ, dorinţa acestei instituţii este ca aeroportul să devină funcţional. „Prin tot ceea ce am făcut, noi am dovedit, şi dovedim în continuare, că avem acelaşi obiectiv – aeroportul să fie deschis aviaţiei generale. Deci, dacă dorinţa noastră este aceeaşi cu cea a Consiliului judeţean, nu văd de ce nu s-ar trece la următorul pas. Oricum, noi vom solicita o audienţă la domnul preşedinte Silviu Hurduzeu, şi îi vom dovedi că suntem interesaţi să facem ceva aici, îi vom invita la aeroport ca să vadă stadiul lucrărilor, şi cred că şi dânsul, şi conducerea judeţului, au acelaşi interes ca şi noi, iar lucrurile vor reveni în făgaşul lor normal”, a mai spus Gabriel Olariu.

Sonia BERGER