În aşteptarea derby-ului…


Metalul Oţelu Roşu – Minerul Anina 6-0 (2-0)

Sâmbătă, 3 noiembrie, s-a disputat etapa cu numărul XIII din Liga a IV-a, în cadrul căreia Metalul Oţelu Roşu a primit, pe Stadionul „Vichente Birău”, replica formaţiei Minerul Anina. Meciul a fost la discreţia gazdelor, partida fiind un test extrem de util în vederea meciului din etapa viitoare, când elevii antrenorului Aurică Panescu vor întâlni, în deplasare, pe Metalul Bocşa, una dintre principalele contracandidate la promovarea în eşalonul superior.

Scorul a fost deschis în minutul 5, atunci când Moldovan a avut o incursiune pe dreapta, a centrat în faţa porţii, de unde Neagu a reluat în plasă. Acelaşi Neagu a dat pasa de gol pentru a doua reuşită a gazdelor, autorul acesteia fiind Păuna, care l-a învins cu un şut din careu pe portarul „minerilor”.

După pauză, Păuna şi-a mai trecut în cont un gol, şi de această dată pe post de servant fiind Neagu, cel care a marcat şi golul cu numărul patru, după o pătrundere în careu, de unde a şutut în colţul lung, învingându-l pe portarul aninean.

În minutul 65, Păuna a consemnat cea de a treia reuşită personală în acest meci, după o centrare venită de pe dreapta, de la Moldovan. Scorul final a fost stabilit în minutele de prelungire, de Pădean, care, după un un-doi cu Neagu, a pătruns în careu, de unde l-a executat cu sânge rece pe goal-keeper-ul oaspeţilor.

De menţionat că gazdele au reclamat două penalty-uri, pe care însă brigada de arbitri nu le-a acordat, şi că „minerii” au expediat primul şut pe poartă abia în minutul 85.

Aşa cum spuneam, a fost un meci în care Metalul Oţelu Roşu şi-a evaluat forţele, ţinând cont de faptul că sâmbătă, 10 noiembrie, va juca cu Metalul Bocşa, meci la care băieţii lui Aurică Panescu vor fi însoţiţi de galeria care îi va susţine în vederea obţinerii unui rezultat cât mai bun.

Rezultatele etapei a XIII-a, din 3 noiembrie:Croaţia ClocoticiSemenicul Văliug 3-2; Băile HerculaneMoldova Nouă 1-7; Voinţa LupacGloria Reşiţa 4-0; Oţelu RoşuMinerul Anina 6-0; OraviţaMetalul Bocşa 2-0; Prolaz KarasevoMinerul Dognecea 3-5; Nera BozoviciBerzasca 2-2; FC Caransebeş II Bistra Glimboca – amânat; Voinţa Răcăşdia a stat.

Etapa a XIV-a, 10 noiembrie:Croaţia ClocoticiMinerul Dognecea; Voinţa RăcăşdiaFC Caransebeş II; Metalul BocşaOţelu Roşu; Gloria ReşiţaOraviţa; Moldova NouăVoinţa Lupac; Semenicul VăliugBăile Herculane; Bistra GlimbocaNera Bozovici; BerzascaProlaz Karasevo; Minerul Anina va sta.

În clasament conduce Metalul Bocşa, cu 33 de puncte şi un meci în plus faţă de urmăritoarele ei, pe doi e Metalul Oţelu Roşu, cu 31 de puncte, iar pe ultimul loc al podiumului o găsim pe Voinţa Lupac, cu 30 de puncte.

Etapa a XI-a, Liga V-a, Zona Caransebeş, 4 noiembrie: Vulturii PrisacaAs Teregova 1-2; Speranţa VârciorovaCFR Era Caransebeş 1-3; Ad Mediam MehadiaHidrocon Marga 2-2; Rapid BuchinVulturii Obreja 4-1; Agmonia ZăvoiUnirea Voislova 10-0; Timişul Slatina TimişA.S. Bucoşniţa 2-2; FC Caransebeş III – Victoria Vârciorova 7-0 (au marcat Rotaru, Doran – din penalty, S. Radu, Manţog, Benghia, Arnăut şi Jorj); Marmura Rusca Montană a stat.

Etapa a XII-a, 11 noiembrie: Ad Mediam MehadiaRapid Buchin; Hidrocon MargaSperanţa Vârciorova; CFR Era CaransebeşVulturii Prisaca; As TeregovaAgmonia Zăvoi; Unirea VoislovaTimişul Slatina Timiş; A.S. BucoşniţaMarmura Rusca Montană; Victoria VârciorovaVulturii Obreja; FC Caransebeş III va sta.

Podiumul Zonei Caransebeş arată astfel: Ad Mediam Mehadia, cu 26 de puncte, Agmonia Zăvoi – 25 de puncte, şi CFR Era Caransebeş, 22 de puncte.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ