FC Caransebeş a predat lanterna „Şoimilor”


caransebes pancota 3

FC Caransebeş – Şoimii Pâncota 2-1 (1-1)

Sâmbătă, 7 martie, Stadionul Municipal din Parcul Teiuş a găzduit partida din etapa cu numărul XVIII a Seriei a II-a a Ligii a II-a, în cadrul căreia FC Caransebeş a primit replica „Şoimilor” din Pâncota, meciul fiind unul extrem de important pentru ambele combatante, având în vedere diferenţa de doar două puncte din clasament, în favoarea oaspeţilor, o victorie a gugulanilor făcând ca „lanterna roşie” să fie preluată de echipa arădeană. În ciuda vremii mohorâte şi a frigului pătrunzător, aproape 600 de oameni au venit la stadion pentru a vedea la lucru noua echipă a lui Alin Artimon, caransebeşenii transferând în perioada de iarnă nu mai puţin de 13 jucători.

Meciul a început într-o notă de echilibru, prima ocazie de poartă putând fi trecută în contul gazdelor, în minutul 11, atunci când lovitura liberă de la 20 de metri, dictată după un fault asupra lui Lupu, a fost executată de Artean puţin peste bara transversală.

În replică, trei minute mai târziu, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă din colţul careului caransebeşean, Dragalina a şutat în zid, balonul a fost recentrat periculos, însă portarul gazdelor, Pascal, a rezolvat în cele din urmă situaţia.

Gazdele puteau deschide scorul în minutul 16, când Lupu a centrat perfect de pe dreapta, însă Boştină, jenat de un adversar, s-a înălţat la 6 metri, a trimis cu capul, balonul fiind scos din vinclul drept de Paşcalău, care s-a întins spectaculos şi a deviat în corner.

În faza imediat următoare, arădenii au plecat pe un contraatac rapid, iar Polgar a şutat din marginea careului, însă Pascal a reuşit să reţină balonul.

După numai două minute, după o respingere greşită a apărătorilor din Pâncota, mingea a ajuns la Artean, care, fără să stea prea mult pe gânduri, a şutat puternic de la 20 de metri, balonul ducându-se la doar câţiva centimetri de bara dreaptă a porţii apărate de Paşcalău. Caransebeşenii au mai avut o ocazie de a înscrie în minutul 28, atunci când Stoica a fost faultat la 22 de metri, lovitura liberă executată de Artean, la semiînălţime, lângă bara din dreapta a porţii arădene, a fost scoasă in extremis, în corner, de goal-keeper-ul oaspeţilor.

Scorul a fost deschis în minutul 33, după o fază prelungită de atac pe partea dreaptă, în urma căreia mingea a ajuns la marginea careului arădean, Negoescu a insistat, a întors la Tomozei, şutul superb de la 22 de metri al acestuia ducându-se direct în vinclul stâng al porţii lui Paşcalău, care, cu toate eforturile, nu a putut împiedica mingea să intre în plasă.

Finalul de repriză a aparţinut formaţiei arădene, astfel, în minutul 42, în urma unui corner de pe stânga executat de Gavrilescu, mingea respinsă de apărarea caransebeşeană a ajuns la Polgar, şutul acestuia, de la 20 de metri, nimerind bara transversală. Oaspeţii au egalat în minutul 44, în urma unei lovituri libere de la 20 de metri, dictată de „centralul” Flavius Roşu după un fault asupra lui Suciu, Dragalina trimiţând plasat, pe lângă zid, în dreapta lui Pascal.

Surprinzător, prima fază periculoasă a părţii a doua a aparţinut oaspeţilor, în minutul 51, profitând de o greşeală a apărării caransebeşene, Sălăjan pătrunzând în careu şi şutând puternic pe jos, de la 10 metri, însă Pascal a fost la post şi a respins cu piciorul.

Odată cu scurgerea timpului, gazdele s-au instalat la cârma jocului, după primele zece minute echipa lui Artimon fiind cu fundaşii la centrul terenului. Presingul agresiv şi risipa de efort s-au concretizat în minutul 65, când, după un atac frontal, Traore a comis henţ la 18 metri, lovitura liberă executată plasat, în stânga lui Paşcalău, de Stoica, ducând scorul la 2-1.

În continuare, jocul s-a desfăşurat spre poarta arădeană, dar apărarea coordonată foarte bine de Issa şi-a făcut datoria, astfel că scorul a rămas nemodificat până la final, chiar dacă în ultimele zece minute oaspeţii au ieşit mai curajos la joc şi au pus în două rânduri în pericol poarta apărată de Pascal.

„A fost un meci important prin depăşirea şocului psihologic – am îndepărtat «lanterna» pe care am deţinut-o autoritar până acum. E o victorie după multă vreme, iar presiunea acumulată asupra jucătorilor şi-a pus amprenta pe desfăşurarea partidei. Primul joc, în toate campionatele, la toate echipele, se porneşte greu. Şi noi am pornit la fel. Sunt însă convins că de la joc la joc vom arăta altfel, mai ales că acum cred că am reuşit să ne descătuşăm ca rezultat, nu neapărat ca joc. E o victorie importantă, pentru care jucătorii merită felicitaţi, dar trebuie să fim conştienţi că n-am avut claritate, n-am avut luciditate, ne-am precipitat de multe ori, ne-am făcut singuri viaţa grea pierzând o mulţime de mingi în jumătatea proprie… Sunt convins că odată cu disputarea jocurilor echipa va arăta din ce în ce mai bine, fiindcă în primii optsprezece sunt foarte mulţi jucători noi. Sunt mulţumit cum am gestionat din punct de vedere fizic jocul, rămâne să corectăm în special modul în care dezvoltăm faza de atac. Dacă vom reuşi să reducem şi greşelile individuale, vom avea mult mai multă linişte. E un rezultat care sper că ne va da o săptămână de linişte, necesară să putem întâmpina cele trei jocuri grele care ne aşteaptă, cu Mioveniul, cu Vâlcea şi cu Reşiţa”, a declarat după meci Alin Artimon, antrenorul clubului caransebeşean.

„Părerea mea e că a fost un joc destul de echilibrat, iar momentul în care atacantul meu a scăpat singur cu portarul îl consider momentul decisiv al partidei. Dacă dădea atunci gol, am fi condus cu 2-1 şi era greu pentru gazde să mai revină. Eu am văzut echipa bine, deşi am avut câteva semne de întrebare după cele trei, patru antrenamente pe care le-am făcut împreună, după înfrângerea de acasă, nici nu-i cunoşteam prea bine… Dar îi felicit, pentru că au jucat binişor şi sper să joace într-un timp relativ scurt şi mai bine”, a spus noul tehnician al formaţiei Şoimii Pâncota, Ionuţ Popa.

FC Caransebeş: Pascal, Cotigă, Dinu, Goşa, Tomozei, Artean, Lupu (min. 86, Popa), Pârvu (67, Suru), Stoica, Boştină, Negoescu (52, Stancu); rezerve: Coca, Birău, Manea, Roman. Antrenori: Alin Artimon, Alin Paleacu.

Şoimii Pâncota: Paşcalău, Maghici, Traore, Lung, Siminic, Issa, Suciu, Gavrilescu, Polgar (78, Gâlcă), Dragalina (81, Mitu), Sălăjan (70, Voinea); rezerve: Irimia, Dubeştean, Dan, Cioablă. Antrenor, Ionuţ Popa.

A arbitrat la centru Flavius Roşu, din Timişoara, asistat la cele două linii de Răzvan Dobre şi Gabriel Cătană, ambii din Târgovişte.

Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) şi Traian Marcu (Sibiu).

Sorin ROGOZ

caransebes pancota 2caransebes pancota 9caransebes pancota 11alin artimon 2ionut popa 2