Dronele, în efectiv complet 1


Proiectul „Managementul comun al situațiilor de urgență în zona transfrontalieră Caransebeș – Juzno Banatski”, derulat de administrația locală caransebeșeană în parteneriat cu Ministerul de Interne al Republicii Serbia, se află în faza finală de implementare.

Urmează să înmatriculăm cele trei drone cu care am fost dotați prin intermediul proiectului la Autoritatea Aeronautică Civilă și să le asigurăm la o societate de profil, pentru a preveni eventualele probleme ce pot apărea în timpul manipulării. Vreau să adaug că, fiind în garanție, producătorul danez al dronelor a înlocuit aparatul pierdut în luna martie, în cadrul unei intervenții pe timp de noapte. În plus, vom trece la interconectarea aparaturii noastre cu cea a partenerilor sârbi, printr-o simulare a unei situații de urgență”, a declarat Filip Strejariu, viceprimarul Caransebeșului.

La nivelul Serviciului pentru Situații de Urgență al municipalității s-a instituit un Centru de comandă cu toate dotările necesare. „Dorința noastră vizează diversificarea activității Centrului de comandă. Împreună cu firma furnizoare de la București și cu producătorul danez, continuăm pregătirea unor noi piloți de drone și formarea unui Centru zonal de supraveghere, prin angajarea a două sau trei persoane care se vor ocupa în permanență de simulări, prognoze și eventuale intervenții în situații de urgență”, a mai precizat Filip Strejariu. (B. Meteș)


Un gând despre “Dronele, în efectiv complet

Comentariile sunt închise.