Consilierul Valentin Dascălu cere redeschiderea Pieţei Gugulanilor din CaransebeşDupă ce, în şedinţa extraordinară de săptămâna trecută a Consiliului Local Caransebeş, i-a cerut primarului Felix Borcean redeschiderea Pieţei Gugulanilor, social-democratul Valentin Dascălu şi-a reluat solicitarea şi în cadrul reuniunii de luni, 30 martie, a aleşilor municipali. Chiar dacă decizia aparţine Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, care a şi luat măsura suspendării activităţii respectivului spaţiu comercial pe durata Stării de urgenţă, Valentin Dascălu a vrut să ştie, pur informativ, care este poziţia celorlalţi consilieri, în această privinţă.
Social-democratul a explicat că doreşte redeschiderea pieţei doar pentru producătorii individuali, nu şi pentru samsarii care sunt doar intermediari. În principiu, mai mulţi colegi s-au alăturat iniţiativei lui Valentin Dascălu, invocând faptul că vine primăvara, cetăţenii vor produse de sezon proaspete şi, în plus, producătorii ar avea, în felul acesta, unde şi cui să-şi vândă marfa.
„Piața nu este magazin. La piață nu ai control asupra vânzolelii de acolo, oamenii nu merg la piață ca la Kaufland, unde știu locul produselor, la piață cauți, negociezi, discuți… Nu pot să pun poliția ca să restricționeze accesul, ar denatura conceptul de piaţă. Hotărârea s-a luat în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, e o măsură bună pentru momentul acesta şi, chiar dacă o să-mi sară în cap jumătate din oraș, prefer să nu am nici un îmbolnăvit legat de activitatea din piață”, a spus primarul Felix Borcean.
Şefa Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, Luminiţa Verdeş, a propus câteva măsuri organizatorice menite să limiteze fluxul de cumpărători, însă edilul şi-a menţinut părerea. Luminiţa Verdeş a mai spus că este hotărâtă să-şi susţină cauza în viitoarea şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, singura structură care poate lua o decizie în acest sens.
Ovidiu DUMA