Caransebeşul, colorat de zeci de mii de flori


Oriunde întorci capul în Caransebeş, este imposibil să nu observi explozia de culori care bucură ochiul la orice pas. Acum, peisajul urban este dominat de lalele, cele care au fost plantate la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. Este vorba despre 10.000 de fire, care colorează scuarul de pe Str. Nicolae Bălcescu, parcul de la Mall sau rondourile din faţa Primăriei, dar şi piaţetele din jurul sculpturilor amplasate pe Splaiul Sebeşului, precum şi pe Străzile Tudor Vladimirescu, Ardealului sau Ştefan Herce.

După lalele – ne-a spus Ana Miculescu, şefa Serei Caransebeş, din cadrul Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare aflat în subordinea Primăriei –, vor înflori cele 15.000 de panseluţe, care vor înfrumuseţa municipiul până la sfârşitul lunii mai, după care, la începutul lui iunie, şi până în toamnă, va veni rândul celor 15.000 de begonii, petunii, vinca, flori de salvie şi taghetes, să coloreze oraşul.

La jumătatea lunii mai, ne-a mai spus Ana Miculescu, angajaţii Serei vor amenaja în oraş 1.300 de ghivece şi jardiniere cu muşcate, astfel încât privirile caransebeşenilor să fie întâmpinate cu flori până în luna noiembrie.

Bianca METEŞ